Švicarci uveli mjere

Sa skijališta pobjeglo stotine turista koji su bili u karanteni zbog novog soja koronavirusa

Foto: Reuters/PIXSELL
Sa skijališta pobjeglo stotine turista koji su bili u karanteni zbog novog soja koronavirusa
27.12.2020.
u 14:25
Dana 21. prosinca vlasti su naredile da svi turisti koji su na skijališta stigli 14. prosinca i/ili nakon tog datuma moraju, u skladu s retroaktivnom odlukom u desetodnevnu karantenu koja se računa od datuma njihova dolaska
Pogledaj originalni članak

Stotine turista koji su trebali biti u karanteni zbog nedavno otkrivene mutacije koronavirusa nestale su iz švicarskoga skijališta u Verbieru, vrlo popularnog među Britancima. Neki su se u međuvremenu pojavili u Francuskoj, rekao je u nedjelju za dpa Jean-Marc Sandoz, glasnogovornik općine Bagnes kojoj pripada Verbier.

Švicarske su vlasti identificirale 420 gostiju iz Britanije koji su prije Božića bili u karanteni. Sandoz je kazao da ih je pedesetak odande otišlo odmah, a od 370 preostalih u nedjelju ih je na skijalištu bilo manje od desetak. "Razumijemo njihov gnjev", dodao je.

Video: Branka Aničić prva je osoba koja se cijepila u Hrvatskoj

Oštro je kritizirao brzopleto i retroaktivno uvođenje karantene za sve goste koji su stigli iz Velike Britanije. Švicarska je 20. prosinca prekinula sve letove iz Velike Britanije i Južne Afrike nakon što je u tim zemljama otkrivena nova i vrlo zarazna inačica koronavirusa.

Dana 21. prosinca vlasti su naredile da svi turisti koji su na skijališta stigli 14. prosinca i/ili nakon tog datuma moraju, u skladu s retroaktivnom odlukom u desetodnevnu karantenu koja se računa od datuma njihova dolaska.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

AA
aabbcc
18:40 27.12.2020.

A jel se zna di su pobjegli ? mozda kod Kurza na cijepljenje pa avionom u Englesku ....

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
17:41 27.12.2020.

ma nemoguće!hahahahahaha

Avatar JPlesi
JPlesi
04:28 28.12.2020.

hahahah Kako je čovjek teško sprestrašiti i ugraditi mu to da vjeruje medijima i vlasti hahahahah...ljudi su SERONJE što drugo reč.