NE ZNA SE UZROK PADA

Ruski helikopter s tri osobe srušio se u jezero: Olupina je pronađena, traži se posada

Foto: ANTON VAGANOV/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Ruski helikopter s tri osobe srušio se u jezero: Olupina je pronađena, traži se posada
05.02.2024.
u 08:31
Ministarstvo je priopćilo da su u potragu uključeni ronioci i podvodno vozilo na daljinsko upravljanje.
Pogledaj originalni članak

Helikopter Mi-8 koji pripada ruskom ministarstvu za izvanredne situacije srušio se u jezero u sjevernoj Kareliji s tri člana posade, priopćilo je u ponedjeljak ministarstvo, dodajući da je podvodna potraga u tijeku.

"Helikopter je bio na trenažnom letu", objavilo je ministarstvo u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram. "Helikopterom je upravljala iskusna posada s tisućama sati leta", dodaje se. Olupina helikoptera, koji je nestalo s radara kasno u nedjelju, pronađena je 11 km od obale jezera Onega, drugog najvećeg jezera u Europi, u Kareliji, na dubini od 50 metara.

VEZANI ČLANCI: 

Ministarstvo je priopćilo da su u potragu uključeni ronioci i podvodno vozilo na daljinsko upravljanje. Nisu objavili ikakve informacije o statusu članova posade. Regija Karelija podijeljena je na dva dijela: finsku regiju Kareliju i rusku Republiku Kareliju u sjeverozapadnom dijelu Rusije, između Bijelog i Baltičkog mora, gdje se helikopter srušio.

predsjednik nije optimističan

Milanović: Sutra dolazi kriza, siguran sam sto posto. Moramo ostati hladne i trezvene glave

"Ovo je posebno i rijetko vrijeme iz kojega moramo izvući maksimum onoga što nam se nudi. Jer sutra dolazi kriza, siguran sam sto posto. Vjerujem da u slučaju Hrvatske ne dolazi opasna, ratna, egzistencijalna kriza. Mislim da smo od toga zaštićeni i da taj film nećemo gledati. Ali ne smijemo živjeti da će ovo što se trenutno događa trajati vječno, neće. Moramo uzeti sve što nam se nudi", kazao je Milanović.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar El Indio
El Indio
10:12 05.02.2024.

Dobili pouzdanu informaciju da je Nadezdin u helikopteru

SA
saudinus
08:41 05.02.2024.

Obitelj od ove trojice neće dobiti poklon bon