Televizijska zvijezda

Ruska Paris Hilton bila je simbol zlatne mladeži, a sada želi srušiti Putina

Foto: Reuters/PIXSELL
Ksenija Sobčak
Foto: Reuters/PIXSELL
Ksenija Sobčak
18.10.2017.
u 22:27
Ksenija Sobčak kći je bivšeg gradonačelnika Sankt Petersburga Anatolija Sobčaka, političkog mentora Vladimira Putina
Pogledaj originalni članak

Zvijezda ruske televizije i novinarka Ksenija Sobčak, bliska liberalima,  a koju mediji nazivaju ruskom Paris Hilton, objavila je u srijedu da će se kandidirati za predsjedničke izbore predviđene u ožujku 2018. 

"Kao i svaki građanin Rusije, imam se pravo kandidirati za predsjedničke izbore. Odlučila sam iskoristiti to pravo, makar i samo zato što sam protiv svih onih koji se tim pravom koriste iz navike", izjavila je 35-godišnjakinja u video snimci na stranici kampanje.

Kći bivšeg gradonačelnika Sankt Petersburga Anatolija Sobčaka, političkog mentora Vladimira Putina, Ksenija Sobčak koju ponekad nazivaju ruskom Paris Hilton, desetljećima je bila simbol zlatne mladeži Putinove ere.

Zvijezda nekoliko tv-emisija i glavna urednica ruskog modnog časopisa, Ksenija Sobčak pridružila se oporbi tijekom prosvjeda protiv Vladimira Putina krajem 2011.

Ako se u predsjedničku utrku uključi kao neovisna kandidatkinja mora prikupiti 300.000 potpisa kako bi rusko izborno povjerenstvo prihvatilo njezinu kandidaturu.

Putin, koji je na vlasti posljednjih 18 godina, još se nije službeno izjasnio hoće li se kandidirati na izborima, iako nitko u zemlji ne sumnja da će to učiniti.

Mogućnost kandidiranja Ksenije Sobčak podijelila je oporbu. Glavnom oporbenom kandidatu Alekseju Navaljnome izborno povjerenstvo onemogućilo je kandidaturu.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

Avatar Ironman0105
Ironman0105
06:14 19.10.2017.

samo naprijed...Probala je i Alka Vujica u Hr....I jos jedan je probo, pa se us.o

Avatar nekakav
nekakav
10:13 19.10.2017.

traže je zbog pronevjera i kriminala, ovo joj je jedini način da se zaštiti privremeno od progona, jer će sve obrazlagati 'političkim sredstvima'. inače, dobre fotke.

Avatar vasilije
vasilije
22:47 18.10.2017.

Očito da je kratke pameti, neka se potseti kako je izgledala >Rusija pre pojave Putina. Bolje ti bilo da radi na natalitetu . Jer takvi kao ona ne misle dobro ni narodu ni državi Rusiji