Opasna bakterija

Rusija zabranila uvoz povrća iz svih zemalja Europske unije

Foto: AFP/PIXSELL
e coli, bakterija (1)
Foto: AFP/PIXSELL
e coli, bakterija (1)
Foto: AFP/PIXSELL
e coli, bakterija (1)
02.06.2011.
u 09:58
Povrće koje su dosad uvezli, a proizvedeno je u EU, bit će oduzeto, izvijestili su Rusi koji su još početkom ovoga tjedna zabranili uvoz povrća iz Njemačke i Španjolske
Pogledaj originalni članak

Rusija je zabranila uvoz povrća iz zemalja Europske unije zbog opasne bakterije E. coli koja se proširila po cijeloj Njemačkoj, javlja BBC.

Povrće koje su dosad uvezli, a proizvedeno je u EU, bit će oduzeto, izvijestili su Rusi koji su još početkom ovoga tjedna zabranili uvoz povrća iz Njemačke i Španjolske.

- Pozivam građane da ne konzumiraju uvezeno povrće nego naše domaće proizvode - kazao je Gennady Onishchenko, direktor ruske Agencije za zaštitu potrošača. Kritizirao je standarde sigurnosti hrane u Europskoj uniji.

- Ovo pokazuje da europsko hvaljeno zdravstveno zakonodavstvo ne funkcionira - dodao je.

S druge strane, Reinhard Burger, predsjednik njemačkog Instituta Robert Koch, kaže kako je moguće da se nikada ne otkrije izvor zaraze opasnom E. coli te dodaje da bi zaraza mogla trajati mjesecima.

Zbog zaraze E. coli dosad je umrlo 17 osoba, 16 u Njemačkoj te jedna u Švedskoj, a više od 1500 osoba je zaraženo.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 18

SP
Spomenik
10:22 02.06.2011.

Znaci da Hrvatska sada ima mogucnost izvoza povrca za Rusku Federaciju,s tim da nije u EU.....Ovo ljeto bi prihodi od \"povrtlarstva\" mogli nadmasiti cak i one od \"turizma\"!!!...

OB
-obrisani-
10:23 02.06.2011.

kukumari ubice haraju evropom.....pazite se....iza svakog ugla vreba,kukumar kojic keba....

IR
irani
10:20 02.06.2011.

Glory to the Slav Krastavac ... kako to gordo zvuci ! P.S. Nisam prevodio krastavac na engleski, ne zelim zbuniti .... zna se koga! ..