Rupel Pahorov izaslanik za vanjske poslove

27.11.2008.
u 15:23
Pogledaj originalni članak

Slovenski premijer Borut Pahor izjavio je u četvrtak da će Dimitrija Rupela, ministra vanjskih poslova u dosadašnjoj Vladi, imenovati svojim posebnim izaslanikom za vanjske poslove.

- Na to sam se odlučio zbog njegova velikog iskustva - rekao je Pahor na konferenciji za novinare nakon redovite sjednice Vlade na kojoj se raspravljalo o problemu sedam kandidata bivše Vlade za veleposlanička mjesta, među njima i Rupela, čija je rješenja odbio potpisati predsjednik države Danilo Türk.

Pahorova odluka došla je kao potpuno iznenađenje, a on je odluku objasnio time da je Rupel, osim što ima veliko iskustvo, zaslužan za uspostavu slovenske diplomacije i za međunarodno priznanje Slovenije.

(Hina)

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr