medijski rat

Romney vrijeđa Irance, Palestince, Meksikance, a Obama je ljevičar

Foto: Reuters/PIXSELL
'Republican presidential candidate and former Massachusetts Governor Mitt Romney pauses while speaking at a campaign rally in Nashua, New Hampshire September 7, 2012. REUTERS/Brian Snyder (UNITED ST
Foto: 'JASON REED'
'U.S. President Barack Obama takes a drink of water as he listens to a question following his remarks at the American Society of News Editors (ASNE) Convention in Washington, April 3, 2012. REUTERS
Foto: Reuters/PIXSELL
white house
19.09.2012.
u 09:25
U cjelovitoj snimci Romney je objasnio kako bi on kao "luđak i fanatik" napao SAD, a Obama se izjasnio za preraspodjelu sredstava "jer svakome treba pružiti priliku"
Pogledaj originalni članak

Amerikanci će za 50 dana izaći na birališta i izjasniti se tko će im iduće četiri godine voditi državu, a prljavi rat među kandidatima se zahuktava. Iako možda nisu izravno odgovorni za "pljuvanje" po svom protukandidatu, i Baracku Obami i Mittu Romneyju koristi "usputna" pomoć njihovih poklonika.

Romney vrijeđa Irance, Palestince, Meksikance...

Nakon što je Amerika ostala šokirana tajnom snimkom govora republikanca Romneya kako Obamini birači žive na državnim jaslama i ne vode računa o svom životu, te kako nije njegov posao da se brine o tim ljudima, u javnost je "iscurila" cjelovita snimka govora kojim je, neposredno nakon osvajanja kandidature za republikanskog predstavnika na predsjedničkim izborima, Romney pokušavao uvjeriti donatore da financiraju njegovu kampanju.

U nastavku snimke Romney se dotaknuo nekih vrlo osjetljivih tema, a jasno je objasnio bilo kojem neprijatelju SAD-a kako može ugroziti njegovu zemlju.

– Da sam ja Iranac, opsjednuti fanatik, dao bih Hezbollahu malo nuklearnog materijala i tražio ih da ga prošvercaju u Chicago i onda kada bi se Amerika okomila na moju zemlju, jednostavno bih rekao: ''Pogodite što ima novoga? Ako ne odstupite, aktivirat ćemo bombu". Na ovaj način bi luđaci mogli ucjenjivati Ameriku i zato  moramo zaustaviti njihov nuklearni program – objasnio je Romney potencijalnim donatorima.

Ni Romney nije stao na tome nego se, ne bi li se umilio potencijalnim donorima, okomio i na Palestince ustvrdivši kako oni zapravo ne žele mir nego su posvećeni uništenju Izraela, a našao je i za shodno komentirati latinoameričku zajednicu u SAD-u šaleći se da bi lakše postao predsjednik Amerike da mu je otac Meksikanac nego kao guverner i uspješni poslovnjak.

>>FOTO Barack Obama i Mitt Romney potukli se na cesti pa zaplesali!

Svaki od sudionika večere na kojoj je Romney iznosio svoje stavove, donose svjetski mediji, morao je na račun Romneyjeve predsjedničke kampanje uplatiti 50.000 dolara, a snimku s Floride objavila je internetska stranica Mother Jones. Video je snimio jedan od gostiju na večeri, američki milijunaš Marc Leder, a Mother Jonesu ju je pribavio unuk bivšeg predsjednika SAD-a Jimmyja Cartera.

Obama – ljevičar nepodoban za SAD

No ni Romney nije ostao dužan Obami nego je pribavio snimku iz 1998. na kojoj Obama govori o preraspodjeli bogatstva želeći ga prikazati ljevičarem koji nije pogodan za Ameriku.

– Trik je shvatiti kako ćemo strukturirati vladine sustave da bismo mogli olakšati raspodjelu sredstava. Ja zaista vjerujem u preraspodjelu, barem do određene razine, kako bi svi dobili priliku za uspjeh u životu – kazao je studentima sveučilišta Loyola u listopadu 1998. Obama.

Medijski rat između republikanaca i demokrata tako se nastavlja, a pobjednika će odabrati sami Amerikanci, bilo to oni siromašni koji su, ako je vjerovati Romneyju, Obamini pristaše ili bogati i neodlučni koje Romney pokušava pridobiti.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

DU
Deleted user
09:41 19.09.2012.

bankarska elita izazvala krizu- banke sanirane novcem poreznih obveznika- ljudi planski osiromašeni- i onda ih ovaj republikanac još pljuje...koja logika...

DU
Deleted user
09:45 19.09.2012.

međutim ima nešto što još više zabrinjava a to je što ovaj predator kaže-"i onda kada bi se Amerika okomila na moju zemlju..." dakle njemu je normalno da se s.a.d. okome na bilo koju državu u svijetu bez ikakvih povoda i posljedica. strašno

IP
info_punkt
09:37 19.09.2012.

"a Obama je lijevičar"... možda jedino ako ga nosi u lijevoj nogavici...