loši uvjeti

Roditelji optuženi za zanemarivanje: Djeca spavala sjedeći na kauču jer nemaju krevet

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Roditelji optuženi za zanemarivanje: Djeca spavala sjedeći na kauču jer nemaju krevet
23.01.2019.
u 15:24
Supružnici iz Koprivničko-križevačke županije optuženi su za grubo zanemarivanje svoje sedmero djece u dobi od jedne do 14 godina
Pogledaj originalni članak

Supružnici iz Koprivničko-križevačke županije optuženi su za grubo zanemarivanje svoje sedmero djece u dobi od jedne do 14 godina. Majka i otac, oboje stari 32 godine, često su se, prema pisanju portala podravski.hr, odavali konzumaciji alkohola, nisu brinuli o domaćinstvu, besposličarili su i neracionalno trošili novac.

Mjesečno su primali oko 7000 kuna socijalnih naknada i dječjih doplataka. Kuća bez kupaonice i osnovnog namještaja je bila prljava i puna smeća, a djeca nisu imala krevet, pa su spavala na kauču u sjedećem položaju.

Jedno se dijete odalo alkoholu i bježalo iz škole, a neka su se bavila sitnim kriminalnom i skitnjom. Prijavu policiji podnio je Centar za socijalnu skrb, čiji su djelatnici opisali i nehigijenske uvjete u kojima djeca žive.

VIDEO Zatrpali tri automobila pa ih nakon godinu dana pokušali upaliti

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 27

GO
gordana93
15:44 23.01.2019.

trebalo im je dati barem 14.000,00kn mjesecno i mi se cudimo sto nam je drzava u ovakvom stanju skupljali bi oni meni lisce i smece a ne sjedili kuci i dobivali 7,000,00kn mjesecno+sve ostale gluposti kao placanje rezija i ostalog sramota

MA
majmudin
15:41 23.01.2019.

jos im dajte socijale...malo je to...nije dosta ni za cugu pred ducanom..

DO
doktorica
16:07 23.01.2019.

7000 kuna zapiju