Zbog krijumčarenja

Rođaci predsjednika Venezuele optuženi u SAD-u zbog kokaina

Foto: Reuters/PIXSELL
Rođaci predsjednika Venezuele optuženi u SAD-u zbog kokaina
12.11.2015.
u 22:43
Uhićeni su na Haitiju i u utorak prebačeni u New York, a pred sudom se očekuju kasnije u četvrtak
Pogledaj originalni članak

Dvojica članova šire obitelji predsjednika Venezuele Nicolasa Madura optužena su u SAD-u za krijumčarenje kokaina, stoji u sudskim spisima objavljenima u četvrtak. 

Optužbe protiv nećaka Madurove supruge Cilie Flores uslijedile su nakon što je ranije ove godine objavljeno da se u SAD-u vode još neke istrage o krijumčarenju droge i pranju novca povezanima s dužnosnicima Venezuele i državnim institucijama.

Osumnjičeni Franqui Francisco Flores de Feritas (30) i Efrain Antonio Campo Flores (29) optuženi su pred saveznim sudom na Manhattanu.

Uhićeni su na Haitiju i u utorak prebačeni u New York, a pred sudom se očekuju kasnije u četvrtak.

Odnosi SAD-a i Venezuele već dugo su loši. Ipak, američki dužnosnik u Washingtonu rekao je da je visoki dužnosnik SAD-a kontaktirao vladu u Caracasu i informirao je o uhićenjima te uvjerio da se radi o neovisnom potezu američkog pravosuđa, a ne o političkom napadu na Madura.

>> Venezuelac za prosječnu plaću može kupiti 12.500 litara benzina. Ili samo dvoje traperice

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

NE
neboiznadzagreba
23:05 12.11.2015.

Što baš kokain, mogli su krijumčariti naftu i ništa im se ne bi dogodilo. Ili bi, ipak su rođaci predsjednika Venezuele? Uostalom, nije ni važno. Ili je?

RA
rafaell
23:27 12.11.2015.

na Haitiu dilaju koku,pa odmah na Manhatten,Clintonov brat uvozio i skupa sa usisivačem Billom dijelio maloljetnicama....CIA ino preplavljivanje tržišta SADa dovelo je do ekspanzije ovisnosti 80-tih ali zbog nedovoljnog tržišta dileri su počeli kuhati sa sodom bikarbonom i nastao je crack za crnu sirotinju,sve dokumentirano,prokazano,priznato a i ekranizirano u filmu ubij glasnika

Avatar superhik74
superhik74
21:31 13.11.2015.

Pokusali su stvoriti konkurenciju sredisnjoj obavjestajnoj agenciji i tako im smanjiti profit. Sram ih bilo.