PROVODE AKCIJU

Rimca iznenadio iznos na računu nakon večere u britanskom restoranu

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Sveta Nedelja: Izjave za medije nakon obilaska tvornice Rimac Automobili
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Mate Rimac
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Mate Rimac
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Mate Rimac
13.08.2020.
u 13:04
Akcija vrijedi ponedjeljkom,utorkom i srijedom, danima kada je posjeta restoranima manja.
Pogledaj originalni članak

Mate Rimac ostao je ugodno iznenađen računom koji je dobio u jednom restoranu u Warwicku u  Velikoj Britaniji. Uspješni poduzetnik te osnivač i direktor tvrtke Rimac Automobili počastio se popularnim britanskim jelom ''fish and chips'' te je uz dodatke i salatu račun iznosio 49 funti.

No, Rimac nije platio cijeli iznos budući da britanska vlada provodi program ''Eat out to Help Out'' prema kojem potiče građane da jedu u restoranima te im subvencionira 50 posto računa, najviše do 10 funti po gostu, kako bi se pomoglo ugostiteljima. Akcija vrijedi ponedjeljkom, utorkom i srijedom, danima kada je posjet restoranima manji.

"Nisam imao pojma da britanska vlada plaća pola računa u restoranu. Kul", napisao je Rimac u objavi na Facebooku.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 64

DO
domagoj1492
14:09 13.08.2020.

450 kn za pomfi i pohanu ribu ! A nas jebete ko majmune po novinama kad neki Plate 1000 kn za divlju oboritu ribu od 2 kg. Ma marš u onu stvari glupi idioti.

JO
jorgen
14:25 13.08.2020.

Gospon poduzetnik, a i novinari Večernjeg, bi morali vladati elementarnim znanjem o gospodarstvu, pa ne bi pisali gluposti i blamirali se. Nije britanska vlada iz svojeg džepa subvencionirala ništa, sve dolazi iz a) proračuna koji pune porezni obveznici i b) kreditnih linija koje će vraćati potomci ovih generacija Britanaca.

WI
WIRRULINA
14:03 13.08.2020.

i kakav je to članak?