Džamija

Riječki muslimani za godinu i pol dobit će islamski centar

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Riječki muslimani za godinu i pol dobit će islamski centar
12.03.2010.
u 15:28
Džamija će se graditi na zemljištu koje je Zajednica kupila od Grada, a prema idejnom rješenju kipara Dušana Džamonje. Radovi će stajati oko 44 milijuna kuna.
Pogledaj originalni članak

Na Rujevici je danas, na zemljištu površine 10.860 četvornih metara, i službeno počela dugo čekana gradnja islamskog centra, čiji središnji dio čini džamija s minaretom visokim 23 metra. Predsjednik Mešihata Islamske zajednice Ševko Omerbašić, koji je s riječkim imamom Hajrudinom Mujkanovićem i imamom zagrebačkim Azizom Alilijem svečano prepustio radove izvođaču, nada se da će centar biti predan na korištenje riječkim muslimanima za otprilike godinu i pol dana.

– Nakon Zagreba Rijeka je drugi grad koji će dobiti ovakav moderan i funkcionalan centar. Islamska zajednica ovdje postoji već 44 godine, a ovo je potvrda njezina uspjeha – dodao je. Džamija će se graditi na zemljištu koje je Zajednica kupila od Grada, a prema idejnom rješenju kipara Dušana Džamonje. Radovi će stajati oko 44 milijuna kuna.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

BO
bono
13:41 15.03.2010.

trebao je biti referendum o izgradnji muslimanskoga centra u rijeci kao što je to bilo u švicarskoj .

AK
akil
21:38 13.03.2010.

Bilo bih dobro pokušati graditi crkvu u njihovom kraju,pa vidiš belaja!