SRBIJA VELIKOG SRCA

Riječanka pobjednica likovnog natjecanja za osobe s invaliditetom

Foto: Dušan Mirković/PIXSELL/Ilustracija
Riječanka pobjednica likovnog natjecanja za osobe s invaliditetom
14.03.2019.
u 13:46
Humanitarna organizacija "Srbija velikog srca" inzistira na rušenju predrasuda po pitanju međudržavne suradnje u regiji.
Pogledaj originalni članak

U subotu, 9. ožujka u Beogradu su proglašeni pobjednici Nagradnog likovnog konkursa za osobe sa invaliditetom sa područja bivše Jugoslavije koji je u prosincu organizirala Humanitarna organizacija za regionalnu podršku osobama sa invaliditetom "Srbija velikog srca".

Žiri je pregledao i ocijenio preko 40 likovnih radova autora uzrasta od 6 do 52 godine koji boluju od autizma, cerebralne paralize, Downovog sindroma, mentalne retardacije i slabovidnosti.

Prvo mjesto odnijele su Dora Jadronja iz Rijeke i Jelena Vušković iz Crne Gore. Drugo mjesto dijele Siniša Vucelja (BiH), Violeta Malikanović (BiH), Marko Popović (Crna Gora) i Lena Baljak (Srbija). Treće mjesto pripalo je Jeleni Grbić i Mileni Gardinović iz Srbije.

Posebnu nagradu žirija osvojila je Jelena Jakonić iz Srbije koja ima atrofiju oba očna živca i koja vidi boje samo ako ima dovoljno dnevne svjetlosti i ako je emocionalno stabilna.

Humanitarna organizacija "Srbija velikog srca" inzistira na rušenju predrasuda po pitanju međudržavne suradnje u regiji smatrajući da je naša zajednička obaveza i odgovornost pomoć i podrška osobama sa invaliditetom da žive i razvijaju se što kvalitetnije usprkos teškoćama s kojima su suočene. Suradnjom s udruženjima i institucijama želimo učiniti osobe sa invaliditetom vidljivim i želimo pokrenuti svijest društva o kvalitetama koje posjeduju.

Likovni Konkurs će postati godišnji događaj za sve one koji su pronašli način da se ostvare kroz umjetnički izraz, a Izložba ovogodišnjih radova će biti otvorena u Beogradu početkom svibnja. Na otvaranju će biti uručene nagrade najuspešnijim sudionicima, a izložba će biti organizirana i u drugim gradovima i državama iz kojih potiču autori. Nadamo se da će i u ostalim sredinama vrijednost ovakvog likovnog izražaja biti prepoznata.

Od čega se sve sastoji mobitel

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar rubinet
rubinet
13:50 14.03.2019.

Opet politika upletena u humanitarni rad.