LJUBIMCI Uduga Šapa grca u dosad najvećim problemima

Rekordan broj od 57 pasa čeka zimu u azilu

17.11.2008.
u 16:07
Pogledaj originalni članak

Bjelovarsko Društvo za zaštitu životinja Šapa u dvije i pol godine od utemeljenja nikad se nije našlo u tako nezavidnoj situaciji, kao što trenutačno neizvjesno očekuju nalet zime.

Rekordan broj pasa
Naime, u privremenom azilu za životinje u Letičanima trenutačno je rekordan broj napuštenih i neudomljenih pasa. Čak 57 pasa s neizvjesnošću očekuje spas u nalaženju novog vlasnika, koji bi im pružio sigurno utočište.

- Otkad postoji Udruga Šapa nikad zimu nisu iščekivali s tolikom neizvjesnošću s obzirom na broj napuštenih pasa - ističe Vlatka Grganić, predsjednica Društva za zaštitu životinja Šapa. Dodaje kako ovom nezavidnom situacijim kulminira problem nedostatka primjerenog prostora za smještaj pasa. U vezi s tim pitanjenjem djelomično ih tješi obećanje Grada da će za gradnju azila za životinje osigurati dio zemljišta u budućoj poslovnoj zoni Korenovo.

- Istina, na taj bi se način, stupnjevitom gradnjom azila, trajno riješio problem nezbrinutih životinja. Upravo s takvom idejom i upućujemo zahtjeve Gradu, no međutim do realizacije te ideje proteći će još mnogo vremena, time je upitna sudbina sada smještenih pasa u neprimjerenim uvjetima. Pritom treba znati da nam praksa govori kako se broj pasa stalno povećava, a time i bojazan za njihovo prezimljavanje - kaže V. Grganić.

Skupo prehranjivanje
Udruga “Šapa” iscrpljena je i financijski jer mjesečno samo za hranu za pse treba osigurati oko 5200 kuna. Taj je problem djelomično ublažen dogovorom s tvrtkom Pevec, koja iz đurđevačkog hotela Picok šalje pošiljke hrane. No, u Šapi se snalaze i na druge načine, a takav je primjer pomoći Bjelovarskog kazališta, koje je predstavom “Mali princ” u korist udruge skupilo značajnih 2800 kuna.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr