obiteljski zakon

Reiner: Pravobraniteljicu za djecu je u sukobu interesa

Foto: HDZ
Željko Reiner
Foto: HDZ
Željko Reiner
Foto: HDZ
Željko Reiner
Foto: HDZ
Željko Reiner
16.01.2015.
u 14:49
Hadezeovci smatraju da je Ivana Milas Klarić na nedopušten način kritizirala odluku Ustavnog suda nazvavši je skandaloznom
Pogledaj originalni članak

HDZ se oglasio u povodu izjave pravobraniteljice za djecu Ivane Milas Klarić koja je odluku Ustavnog suda o suspenziji Obiteljskog zakona, kako kažu, nazvala skandaloznom.

– Smatrali smo potrebnim da se oglasimo u povodu potpuno neprimjerenog postupanja pravobraniteljice za djecu gospođe Ivane Milas Klarić koja je na način koji nije uobičajen i koji je apsolutno nedopušten kritizirala odluku Ustavnog suda nazvavši je skandaloznom. Upravo da pravobraniteljica tu odluku nazove skandaloznom zapravo je skandalozno jer je ona preuzela ulogu glasnogovornice potpredsjednice Vlade gospođe Opačić braneći taj zakon – rekao je Željko Reiner.

Sadašnju pravobraniteljicu za djecu Reiner je također optužio da je u sukobu interesa.

– Svi se dobro sjećamo da je ona sudjelovala u stvaranju tog zakona, a onda kada je voljom Vlade i većine u Saboru izabrana na svoju današnju funkciju, povukla je sve 83 primjedbe koje je njezina prethodnica na toj funkciji bila stavila na spomenuti zakon. Povukla je sve te primjedbe oduševljeno prihvativši zakon koji je Ustavni sud u cjelini suspendirao – rekao je Reiner. Istaknuo je da je ''takav stav pravobraniteljice logičan nastavak nepoštovanja od sadašnje vlasti''.

– Prisjetimo se kako je Ustavni sud komentirao svojedobno premijer, kako su njima nepovoljne odluke Ustavnog suda komentirali pojedini ministri pa, eto, sada čujemo kako odluku komentira pravobraniteljica za djecu. Vjerojatno je sljedeće što možemo očekivati da i neki referent u ministarstvu počne kritizirati odluke Ustavnog suda – izjavio je Reiner.

>> Novi Obiteljski zakon vrijedi do objave odluke Ustavnog suda u Narodnim novinama

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 19

DU
Deleted user
15:08 16.01.2015.

Jeli to je ona osoba koja tvrdi da nam zakoni moraju biti u skladu s osobnosti dječjeg pravobranitelja? Jadan ona koga ona obrani!

HR
H.R.T.99
15:31 16.01.2015.

To mogu samo gubitnici kojima gori vatra pod petama. A tada su sva sredstva dozvoljena. Čak i bljuvanje po Ustavnon sudu.

Avatar nula
nula
15:54 16.01.2015.

Pa to se vidi iz zrakoplova ...