PROMO

Razmazite vaše četveronožne ljubimce kraljevskim tretmanom!

Dama & skitnica
Dama & skitnica
18.12.2018.
u 11:14
Donosimo nekoliko važnih savjeta o njezi vaših pasa i otkrivamo mjesto gdje svog mezimca možete povesti na uljepšavanje
Pogledaj originalni članak

Biti vlasnik psa odgovoran je posao koji uključuje pravilnu brigu o vašem najdražem mezimcu. Jednako kao što brinete o vlastitom zdravlju i njegovanom izgledu, važno je da osigurate najbolji tretman i njegu vašim četveronožnim prijateljima.

ZAŠTO REDOVITO VODITI PSA KOD GROOMERA?

Higijena je pola zdravlja, a redovitom njegom vašeg ljubimca sprječavate razne bolesti, imate uvid u stanje kože i dlake te omogućujete da vaš četveronožni mezimac izgleda uredno i njegovano. Potrebno je redovito rezanje noktiju, higijena ušiju, istiskivanje analnih žlijezda, čišćenje usne šupljine te uklanjane dlake četkanjem i trimanjem. Psa je, metodama nagrađivanja, potrebno od rane dobi učiti na sređivanje kako bi njegu i šišanje doživljavao kao pozitivno iskustvo. Ukoliko vaš ljubimac ima negativna iskustva s uređivanjem, potreban je individualan pristup te edukacija vlasnika kako bi se postiglo da odlazak kod pet groomera ne bude traumatično iskustvo i za vlasnika i za psa.

KOJE PROIZVODE KORISTITI

Kvalitetan šampon dubinski čisti dlaku, ali nije agresivan, a namijenjen je baš psima i mačkama ovisno o njihovom tipu dlake. Regenerator njeguje dlaku, daje joj vlagu i sjaj te olakšava raščešljavanje. Pravi izbor četke nužan je u pravilnoj njezi dlake vašeg ljubimca jer se adekvatnom četkom i pravilnim četkanjem efikasnije postiže željeni rezultat u kraćem vremenskom roku.

LINJANJE, ČVOROVI

Pet groomeri su profesionalci koji vlasnicima olakšavaju njegu pasa i za njih dlake ne predstavljaju problem. Važno je znati da se redovitim četkanjem sprječava nastajanje čvorova koji mogu uzrokovati kožna oštećenja, a redovitim se trimanjem maksimalno smanjuje ispadanje dlake.

Dama & skitnica

FRIZURE

Frizura je manje važna kod zdravlja pasa, ali je itekako važna ako želite da vaš ljubimac izgleda lijepo i uredno. Frizura uvijek ispadne bolje ako je pas naviknut na uređivanje te ako je krzno u dobrom stanju, odnosno redovito održavano od strane vlasnika ili pet groomera. Postoje pasmine koje se ne šišaju i njih se isključivo četka i njeguje dlaka, dok se ostale pasmine poput pudle, maltezera, shih-tzua, yorkshirskog terijera moraju redovito šišati. Frizura uvijek treba biti praktična, laka za održavanje te ne smije narušavati izgled pasmine. Želje vlasnika se uvijek uzimaju u obzir ukoliko to ne narušava zdravlje i dobrobit psa.

JE LI POŽELJNO DA VLASNIK OSTANE NA TRETMANU?

Svakako je dobro da vlasnik ostane na prvom tretmanu kako bi stekao povjerenje u pet groomera i uvidio kako izgleda cijeli proces uređivanja koji nije nimalo jednostavan. Ukoliko je vlasnik voljan poslušati upute groomera, uređivanje bi svakako trebalo biti pozitivno iskustvo i za vlasnika i za ljubimca. Ponekad vlasnici, zbog krivog pristupa, uzrokuju neposluh psa pa time otežaju kompletan tretman, ali uz suradnju vlasnika i groomera najčešće se postiže obostrano zadovoljstvo.

DAMA & SKITNICA

Salon Dama & skitnica otvoren je prvenstveno iz ljubavi prema životinjama te želji da se znanjem i iskustvom pomogne svim vlasnicima pasa i njihovim ljubimcima. Vlasnica salona i ljubiteljica životinja Sabina Seferagić studentica je veterine pa sve informacije iz psećeg svijeta možete dobiti upravo u  salonu Dama&skitnica. U salonu joj pomažu i drugi studenti veterine koji uživaju u brizi o vašim mezimcima pa im se možete obratiti s maksimalnim povjerenjem.

Osim usluga šišanja i kupanja, u salonu se nude i usluge čuvanja pasa kako biste mogli bezbrižno putovati i ostaviti svog ljubimca nekome od povjerenja. Salon surađuje i s drugim ljubiteljima životinja pa dok  čekate svog ljubimca da završi s uljepšavanjem, možete pogledati i jastuke za ljubimce te cool ogrlice. Više o njima možete pronaći ovdje.

Jedan od ciljeva vlasnice je potaknuti ljude na udomljavanje i pomoći udrugama za zaštitu životinja, tako da na web stranici i društvenim mrežama salona možete pronaći malce koji traže dom.

Više o salonu pročitajte na www.damaiskitnica.com i što prije rezervirajte termin za svog mezimca.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr