pokrenuta istraga

Razbojniku s Črnomerca određeno mjesec dana pritvora, za ortakom se još uvijek traga

Foto: Borna Filic/PIXSELL
Foto: Borna Filic/PIXSELL
Foto: Borna Filic/PIXSELL
Foto: Borna Filic/PIXSELL
13.07.2019.
u 20:10
Pri pljački banke u svibnju N.L. i njegov pomagač razoružali su zaštitara
Pogledaj originalni članak

N.L. (31). koji je prošli tjedan s još uvijek nepoznatim muškarcem pokušao orobiti poslovnicu PBZ-a na Črnomercu, u čemu ga je spriječio policajac u civilu koji se u poslovnici zatekao, završio je u Remetincu. Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio mu je jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela. U međuvremenu je Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu protiv njega pokrenulo istragu, a sumnjiči ga se za razbojništvo, pokušaj razbojništva i prisilu prema službenoj osobi.

Prijetio plinskim pištoljem

Sumnja se da su se N.L. i nepoznati muškarac, za kojim policija još uvijek traga, 8. srpnja u 13.50 biciklima dovezli do parkirališta Super Konzuma na Črnomercu. Bicikle su ostavili uz ogradu na sjevernoj strani parkirališta da bi potom preko lica navukli crne vunene kape. Tako maskirani, sa zapadne strane ušli su u Super Konzum, te su prišli zaštitaru zaposlenom u poslovnici PBZ-a smještenoj u sklopu trgovačkog centra. Zaštitar je bio pred poslovnicom, a N.L. se sumnjiči da mu je zaprijetio plinskim pištoljem, dok mu je njegov ortak prijetio pištoljem za sada nepoznate marke i kalibra. Potom su N.L. i njegov ortak zaštitara srušili na pod te su ga pištoljima i šakama počeli udarati pištoljima i šakama po tijelu. U tom ih je trenutku primijetio policajac u civilu koji je bio u poslovnici. Policajac je povikao:

Stoj, policija!

Dok je vikao, pokazivao im je policijsku značku, te je krenuo prema njima. Kako su N.L. i njegov ortak bili naoružani i policajac je izvadio svoj službeni pištolj te je krenuo prema njima kako bi ih spriječio u bijegu. Osumnjičenici su prvo prema njemu uperili pištolje, a zatim su počeli bježati. Jedan je u tome uspio, jer je pobjegao kroz zapadni izlaz iz trgovačkog centra na parkiralište. N.L. nije bio te sreće jer ga je policajac sustigao i uhvatio. N.L. je više puta udario policajca, koji mu je udarce uzvratio. U toj izmjeni udaraca, policajac je u jednom trenutku pao na pod, a N.L. je nakratko uspio pobjeći kroz zapadni izlaz na parkiralište. Ondje ga je čekao njegov ortak, pa su obojica nastavila trčati prema biciklima.

Srušio ga s bicikla

Policajac, koji se u međuvremenu podigao s poda, potrčao je za njima te im je vikao da stanu. Kako su se oni oglušili na naredbu, ispalio je hitac upozorenja u zrak. Policajac je uspio sustići N.L, te ga je srušio s bicikla, dok je drugi počinitelj pobjegao. N.L. je policajca udario po ruci u kojoj je držao pištolj, uslijed čega je pištolj opalio te je hitac prostrijelio N.L. Kako se on i dalje opirao, policajcu su u njegovu svladavanju pomogli građani.

N.L. se sumnjiči i da je na sličan način 9. svibnja, također s još uvijek nepoznatim pomagačem, orobio i poslovnicu banke u Zagrebu iz koje su odnijeli oko 74.000 kuna. Prethodno su zaštitara, prijeteći mu pištoljima, prisili da legne na pod, nakon čega su mu uzeli službeni pištolj.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

PR
prajdali100
20:49 13.07.2019.

Svaka čast hrabrom policajcu !!! Ljudi meni je neshvatljivo da ovog drugog još nisu uhvatili.Pa što rade !!!? Ovaj bi meni pjevao sve što zna i nezna.Nekada davno, kad ništa nije valjalo,ovo bi bio već riješen slučaj.

Avatar Tračalo
Tračalo
01:22 14.07.2019.

Uhvaćen na djelu i onda osumnjićen ?

Avatar maxist
maxist
13:41 14.07.2019.

da ne bi policajca imali bi " sumnju"............