NE DA PJESMU

Ratno zrakoplovstvo pokralo White Stripes

Foto: Third Man Records
Ratno zrakoplovstvo pokralo White Stripes
09.02.2010.
u 17:17
Američko ratno zrakoplovstvo je bez dopuštenja koristilo u svojoj reklami za pilote pričuvnog sastava glazbu The White Stripesa pa ih je autor tužio.
Pogledaj originalni članak

Kad je rocker Jack White tijekom Super Bowla vidio reklamu kojom američko ratno zrakoplovstvo prizorima ekstremnih sportova poziva mladež u zrakoplovne rezerviste, nešto mu je zazvučalo poznato. A onda je shvatio – kao glazbena podloga iskorištena je instrumentalna verzija njegove pjesme "Fell In Love With A Girl" White Stripesa iz 2001.

Za glazbenu podlogu spota koji se vrtio u najelitnijem reklamnom terminu američke televizije iz US Air Force nisu tražili Whiteovo dopuštenje ni dopuštenje njegove diskografske kuće – a ne bi ga ni dobili, kaže White, koji ističe da je oduvijek bio spreman pružiti podršku američkim vojnicima i u SAD i inozemstvu, ali nema namjeru podržavati rat koji se trenutačno vodi i čije uzroke i posljedice ne odobrava te, za razliku od vojnika, vojska kao institucija na njega ne može računati.

Jack White i Third Man Records tužili su sudu ratno zrakoplovstvo, koje je u međuvremenu spot sa spornom glazbom uklonilo sa svoje web stranice.

Dopuna (11. 02.): U međuvremenu su se iz Ratnog zrakoplovstva oglasili s pojašnjenjem da su oni glazbu naručili od agencije Fast Forward Music iz Salt Lake Cityja, samo s općim smjernicama kakvu glazbu žele, a glazbenik koji je radio reklamu, Kem Kraft, izjavio je da je slučajnio ispalo slično s "Fell in Love With a Girl" – on je za White Stripese čuo, ali ih nije slušao i slučajno je napravio gitarističku dionicu koja je slična njihovoj, te se ispričava i preuzima svu krivnju na sebe.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

BT
bili-tartuf
17:27 09.02.2010.

eko,..sada cé si White sa odstetom, mocí kupiti punu White-coce...

OB
-obrisani-
17:53 09.02.2010.

White Stripes su jedan od najboljih bendova proslog desetljeca. Izgleda da ovih dana svi kradu. Eto, kaze HINA da Vecernji njima krade, Srbi su nas okrali i dalje nam kradu... kako nece onda i moderni Rimljani krasti kod kuce kad kradu po svijetu.