Saborski odbor

Ostojić se neće povući: Ne mogu vladajući odlučivati o tome tko će predstavljati SDP

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
Ostojić se neće povući: Ne mogu vladajući odlučivati o tome tko će predstavljati SDP
05.02.2016.
u 20:47
"Apsolutno treba braniti princip, to je mjesto koje pripada najvećoj opozicijskoj stranci, a to je SDP"
Pogledaj originalni članak

Ranko Ostojić večeras je u Dnevniku Nove TV rekao da neće odustati od pozicije predsjednika Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.  

- Apsolutno treba braniti princip, to je mjesto koje pripada najvećoj opozicijskoj stranci, a to je SDP - rekao je Ostojić.  

Na pitanje kako komentira da vladajući ne spore pravo oporbi i SDP-u, već njega osobno, Ostojić je odgovorio da je zakon jasan.  

- Upravo je intencija zakona da ne mogu vladajući odlučivati o tome tko će predstavljati SDP. I to je sve. To treba vrlo jednostavno objasniti - rekao je Ostojić, podsjećajući da je HDZ već birao njega za predsjednika Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost jednoglasno, kao što je SDP sa svojim koalicijskim partnerima birao Miroslava Tuđmana u prošlom mandatu.

Na pitanje zašto bi ga se trebali bojati, što je neki dan rekao, Ostojić je odgovorio: "Pa vidite sami da je Komisija za pomilovanje smijenjena".

- Ja bih, naravno, bio dobar za djecu i mlade da se s njima bavim u odborima, ali itekako paze da im ne dođem tamo gdje, kao što ste i sami vidjeli, smjenjuju šefove tajnih službi, bez obrazloženja i tvrde da je to normalna stvar. Apsolutno nije, nedemokratski je i treba obrazložiti, pogotovo kad to radite prije isteka mandata i izbjegavaju Sabor, jer dok ne postoji Odbor za unutarnju politiku, nemate se s kim niti savjetovati - komentirao je Ostojić.

Komentirajući predsjedničino potpisivanje odluke o razrješenju ravnatelja SOA-e Dragana Lozančića Ostojić je rekao da bi bilo pristojno da su to predsjednica i premijer Tihomir Orešković napravili zajedno.  

- Ja sam vidio priopćenje u kojem je grubo optužen čelnik SOA-e, ne samo on, već je smijenjen i gospodin Panenić, šef ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost. Za njega nema nikakvog obrazloženja. Bio bi u najmanju ruku red da se zajednički potpisalo zajedničko obrazloženje i nije istina da obrazloženje nije potrebno, zbog toga što u zakonu piše koji su to razlozi i kada netko može biti smijenjen - rekao je Ostojić.  

Za neriješeni slučaj svastike na Poljudu koji mu se predbacuje rekao je da ga rješava policija, a ne ministar.  

- Ako je i cijelog mog mandata ostala samo svastika neriješena, onda je to bio jedan uspješan mandat - rekao je Ostojić.

>> 'Reinerova izjava vrlo je opasna, SDP će iskoristiti sva pravna sredstva'

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 69

TO
torcidaš
22:03 05.02.2016.

Koliko dana tjedana je pripremana operacija kukasti kriz, poljud ostoja, netko mora odgovarati za to nedjeli i sramocenje Hrvatske. Iste snage provode operaciju "ministar" . Iste snage su provodile slicne operacije 90 te i izgubile ali ne zauvjek. Ovaj put je poraz vjecan porazeni fasisti, yugo fasisti i Hrvatska ce biti slobodna!

77
777CRO
21:12 05.02.2016.

Naravno ostojicu ... Vladajući moraju odgovarati hrvatskom narodu ... Ranko ostojicu ubijao si i proganjao hrvatske branitelje pod istragom si ... Moraš odgovarati ...

TO
torcidaš
21:58 05.02.2016.

Komšije oporba ina pravo predloziti Saboru osobu na celno mjesto, predloziti!!!!!!! Nakon toga ide glasovanje i ako ne prode ta osoba predlazu drugu osobu. Oporba ne terorizirajte vise Hrvate i ne krsite zakon.