NOVI NAPAD

Raketirana iračka baza, poginula dvojica Amerikanaca i jedan Britanac

Foto: /DPA/PIXSELL
Raketirana iračka baza, poginula dvojica Amerikanaca i jedan Britanac
11.03.2020.
u 22:48
Desetak projektila palo je u srijedu na jednu iračku vojnu bazu blizu Bagdada u kojoj se nalaze američki vojnici, u 22. napadu na američke interese u Iraku od kraja listopada
Pogledaj originalni članak

Dvojica Amerikanaca i jedan Britanac, pripadnici stranih vojnih snaga u Iraku, poginuli su u srijedu navečer kada je desetak projektila palo na iračku bazi Taji, sjeverno od Bagdada, potvrdio je jedan američki vojni dužnosnik.

U napadu je ranjeno desetak osoba, rekli su vojni izvori. Desetak projektila palo je u srijedu na jednu iračku vojnu bazu blizu Bagdada u kojoj se nalaze američki vojnici, u 22. napadu na američke interese u Iraku od kraja listopada, navelo je iračko vojno zapovjedništvo.

Za sada nitko nije preuzeo odgovornost za napad, za koji Washington optužuje proiranske oružane frakcije. Prvotno je bilo objavljeno da u napadu nije bilo ranjenih.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

TA
talibanomanija
11:28 12.03.2020.

Tko se maca lati, od njega i gine.

Avatar intimus500
intimus500
08:45 12.03.2020.

obzirom da su se oni 2014 vratili u Irak nakon poziva ove Iračke vlade, trebaju odmah napustiti tu zemlju i neka se iranski shiti sami bore protiv sunita i sl ... i hitno ukinuti svu pogodnosti koju iračka država ima na svjetskom financijskom tržištu ... pa da vidiš blagostanje :)

SI
sisavac
07:33 12.03.2020.

okupacija ima svoju cijenu. uvijek. i nakon 20 godina iz svojih baza u okupiranoj zemlji izlaze teško naoružani, sa nekoliko helikoptera u zraku... toliko o 'pobjedi'. u afganistanu pokušavaju se spasiti nagodbom sa talibanima, bez da uključe samu državu, za koju je jasno da ne kontrolira ništa. poraz do poraza, stalna američka sudbina. zadnja pobjeda im je ipak bila 45-e u europi, al i to samo zbog tereta kojeg su iznijeli sovjeti. sve nakon toga je bilo.. sramno. ajd, granadu su pobijedili, zbilja respektabilan protivnik. u somaliji su već dobili po repu... mornarica im je super, samo što teško stradava od udara kontejnerskih brodova... a nikad nisu vodili boj protiv nekog malo jačeg od srbije, koja im je opet tako jadna nanijela gubitak od kojeg se nisu nikad oporavili, f-117 nakon srbije više nije letio...