Europa bez granica

Raj za kradljivce automobila

Foto: Deutsche Welle video screenshot
Raj za kradljivce automobila
01.09.2014.
u 08:48
Poljska je u Šengenu od 2007. godine, a njezina granica s Njemačkom duga je skoro 500 kilometara. Pravi raj za, recimo, kradljivce automobila.
Pogledaj originalni članak

Europa bez granica - san je mnogih zagovornika europske ideje. Kolika je njegova praktična vrijednost znaju svi oni koji su automobilom prolazili kroz Šengenski prostor Europske unije - bez graničnih prijelaza i bez kontrola.

Od slobode kretanja u tom prostoru, međutim, profitiraju i kriminalci. Poljska je u Šengenu od 2007. godine, a njezina granica s Njemačkom duga je skoro 500 kilometara. Pravi raj za, recimo, kradljivce automobila. Ali ubuduće bi i njima život trebao postati teži i to zahvaljujući boljoj suradnji njemačke i poljske policije.

>> Čak 87,5 posto ukradenih auta starije je od pet godina

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
14:13 02.09.2014.

Članak i pol`.