ZBOG NEOBJAVLJIVANJA INTERVJUA

Asad optužuje Italiju i Zapad: 'Skrivaju istinu o situaciji u Siriji'

Foto: SANA/REUTERS/PIXSELL
Bashar Al-Assad Predsjednik Sirije obišao je vojnike u provinciji Idlib
Foto: SANA/REUTERS/PIXSELL
Bashar al Assad
Foto: SPUTNIK/REUTERS/PIXSELL
Vladimir Putin i Bashar al-Assad
09.12.2019.
u 15:35
U izjavi se kaže da je to "još jedan primjer pokušaja Zapada da sakrije istinu o situaciji u Siriji" te da će sirijski mediji objaviti intervju u ponedjeljak u 19 sati po GMT-u ako ga RAI nastavi odgađati
Pogledaj originalni članak

Talijanska javna televizija RAI našla se u nezgodnoj situaciji - dobila je ekskluzivni intervju sa sirijskim predsjednikom Bašarom al-Asadom, ali nije sigurna želi li ga emitirati. 

Monica Maggioni, bivša dopisnica s Bliskog istoka i šefica RAI-ja, dobila je taj intervju, ali nijedan program vijesti niti postaja RAI-a zasad nisu pristali emitirati ga.

"Nijedan program RAI-a nije to naručio. Stoga nije mogao biti unaprijed dogovoren datum emitiranja", rekao je glavni direktor RAI-a Fabrizio Salini.

Po izjavi koja se pripisuje sirijskom predsjedništvu i koju je na Facebooku objavio portal Syriana Analysis, Maggioni se sastala s Asadom 26. studenoga.

Intervju je trebao istodobno biti emitiran na RaiNews24 i sirijskim nacionalnim medijima 2. prosinca, ali su Talijani već nekoliko puta tražili odgodu, navodi se u izjavi. RAI nije ponudio novi datum, navodi sirijsko predsjedništvo, "za emitiranje intervjua niti je dao objašnjenja, što bi moglo značiti da intervju neće biti objavljen".

U izjavi se kaže da je to "još jedan primjer pokušaja Zapada da sakrije istinu o situaciji u Siriji" te da će sirijski mediji objaviti intervju u ponedjeljak u 19 sati po GMT-u ako ga RAI nastavi odgađati. Glasnogovornica je rekla da RAI još uvijek razmatra što da učini s intervjuom. Sindikat novinara RAI-ja pozvao je talijansku javnu televiziju da hitno razjasni taj "sramotni skandal".

VIDEO Izraelska vojna vozila na sirijskoj granici

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

MP
miroslav.petkovic.7564
17:19 09.12.2019.

Svaka cast Asadu i Rusima da njih nebi davno bi Isilovci tancali u Damasku. Nema ko nije napada ovu napacenu zemlju.Hvala Asadu sto zastiti sve Krscane da njega nebi nitko nebi prezivio. Od Rake grada nije osta kamen na kamenu . Ameri mogli ste malo manje bombit.Sta kazu moji domaci Amerikanci nato. I disu prijatelji Sirije nista vise ne cujem o njima.

MA
mateivic1
18:05 09.12.2019.

Pa rusi i jesu financijeri islamskih terorista i sav taj rat na bliskom istoku su rusi zakuhali