Krive gradonačelnika

Radnici hotela Novi Resort poslali apel premijerki da spriječi stečaj

Foto: Goran Kovačić/Pixsell
Radnici hotela Novi Resort poslali apel premijerki da spriječi stečaj
13.06.2011.
u 19:24
Turistička zajednica Novi Vinodolski na inzistiranje gradonačelnika Olega Butkovića dobila je nalog da se tvrtka Hoteli Novi d.o.o. odvede u stečaj - navode u apelu
Pogledaj originalni članak

Radnici hotela Novi Resort d.o.o. iz Novog Vinodolskog poslali su apel premijerki Jadranki Kosor i ministru turizma Damiru Bajsu zbog zahtjeva za pokretanje stečaja.

U apleu kojeg potpisuju predsjednik Odbora radnika Željko Platenik i članica Odbora Maria Eterović navode kako je  "Turistička zajednica Novi Vinodolski na inzistiranje gradonačelnika Olega Butkovića dobila nalog da se tvrtka Hoteli Novi d.o.o. odvede u stečaj – bez obzira na činjenicu da za to nema zakonsku osnovu i bez obzira na to da se sve događa na početku glavne turističke sezone!"

- Suluda je već i sama pomisao da Turistička zajednica pokreće stečajni postupak protiv jedinog subjekta na svom teritoriju koji joj godišnje donese oko 100.000 turista tijekom godine! Isto radi protivno mišljenju i HTZ-a i TZ Kvarnera. Osim toga, nepojmljivo je svima koji su za sada upoznati sa našim slučajem, da Turistička zajednica odbija povlačenje stečajnog zahtjeva nakon podmirenja svih potraživanja - stoji u pismu radnika koji apeliraju da "pravna država ne dozvoli ovakvo ponašanje pojedinaca koji koriste svoju funkciju za osobnu korist".

Radnici su premijerki i ministru poslali i "Peticiju za spas radnh mjesta" s 230 potpisa koju su 10. lipnja uručili i gradonačelniku, a danas su je predali i na Trgovački sud u Rijeci.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

UN
unbekant
06:43 14.06.2011.

taj problem ne muci nasu premijerku,i bajsa,oni imaju svoja radna mjesta,a vi se snalazite,viste birali gradonacelnika,pa sada uzivajte...

KR
kresh
08:53 14.06.2011.

hm hm treba platit porez pa ako nije ovaj lik platio što je trebao nek mu sve zemu !!!!!

JU
jumae
08:10 15.06.2011.

Ako tvrtka posluje lose i postane nelikvidna te mora ici u stecaj ne vidim niti jedan razlog da bi drzava imala ikakvu odogovornost tvrtku izbavljati iz stecaja. No kakvi interesi postoje prema tom relativno sumnjivom hotelskom kompleksu ciji biznis model od samog pocetka sugerira na operaciju pranja novca zapakirana u \"luksuzne\" vile koje zjape prazne....