Degradacija

Račanovu čuvaru uvažili žalbu, no ostaje pozornik

Foto: VL FOTO
Račanovu čuvaru uvažili žalbu, no ostaje pozornik
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Jurica Galoić/PIXSELL/ilustracija
Autor
Ivanka Toma
01.08.2010.
u 20:30
Goran Vuković Vuk i još desetak policajaca degradirani zbog optužba da vode SDP-ovu politiku u policiji
Pogledaj originalni članak

Tjelohranitelj bivšeg premijera Ivice Račana Goran Vuković Vuk i još desetak policajaca iz Uprave za posebne poslove sigurnosti koji su, prvenstveno zbog optužba da vode SDP-ovu politiku u policiji, degradirani i raspoređeni na mjesta običnih pozornika, dobili su pozitivan odgovor na žalbe o premještaju, no MUP ih svejedno ne vraća na poslove osiguranja. Degradacija bodyguarda uslijedila je nakon što je predsjednik Ivo Josipović bivšeg Račanova tjelesnog čuvara i dio razmještenih policajaca želio vidjeti u timu koji će i njega osiguravati. Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko nije, međutim, to dopustio da, pa je izbila i javna polemika na relaciji Pantovčak – MUP. Sukob je završio Josipovićevim pristajanjem na druge bodyguarde.

 

“Budući da su predmeti vraćeni tijelu prvog stupnja na ponovni postupak, MUP će postupiti sukladno pravnom shvaćanju drugostupanjskog tijela i provesti ponovni postupak”, odgovorili su nam iz MUP-a. Na pitanje što to znači, glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec objašnjava da se ne vraćaju na stara radna mjesta, već da im se pišu nova rješenja o premještanju.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

RE
rendulic50
22:19 01.08.2010.

NIJE DA RAZMIŠLJA VEĆ DA IZVRŠAVA Policija nije da razmišlja već da izvršava dane zadaće .U uredjenim državama posao policije jest represivni aparat tj. provodjenje zapovijedi a ne strančarenje.

MM
Mladen Miletić
20:39 01.08.2010.

Goran Vuković Vuk i još desetak policajaca degradirani zbog optužba da vode SDP-ovu politiku u policiji, umjesto da su vodili politiku SANADERA. Ima balkanskih država gdje se za predsjednika demokracije biralo generala komunistu iz Titovog kadra ( nekadašnjega zločinca !) Ludi Balkančerosi ili o čemu je riječ ?

OB
-obrisani-
21:33 01.08.2010.

@@ mister1x5 je Koji li si ti idot, pa to je zapanjujuće. Kako par policajaca (SSS) može voditi nečiju politiku? A i ta nazvana Račanovom je vjerovatno bolja i profesionalnija nego ova koju proivodi ovaj rođeni mesićev glupan od Karamarka. Ili, samo za tebe retarda: A kakvu i čiju politiku vodi ovaj amater i diletant najgore vrste Karamarko?