Upozorenje ministarstva:

'Rabat nakladnika smije biti najviše 15 posto'

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
'Rabat nakladnika smije biti najviše 15 posto'
09.06.2015.
u 23:30
Predsjednik uprave Profil Kletta Dalibor Greganić ne zna da su njihovi akviziteri ponudili veći rabat za veću količinu likovnih mapa
Pogledaj originalni članak

Kako se približava kraj školske godine, nakladnici sve intenzivnije nude svoje udžbenike, školski pribor, likovne mape, lektirne naslove, a neki od njih krše Antikorupcijski sporazum koji su prije dvije godine potpisali Ministarstvo obrazovanja i nakladnici školskih udžbenika. U tom sporazumu precizno je propisano ponašanje nakladnika i nastavnika, odnosno škola i ravnatelja, a među ostalim i to da nakladnici školama za kupnju udžbenika i školskog pribora ne smiju dati rabat veći od 15 posto, ali ni bilo kakve donacije. Međutim, u nekoliko škola tvrde da im je nakladnik "Profil Klett" za kupnju likovnih mapa za čitavu školu ponudio rabat od 20 posto. Predsjednik uprave Profil Kletta Dalibor Greganić kazao nam je da o tome ne zna ništa.

– To mi je prvi glas. Moram provjeriti o čemu je riječ – kazao je Greganić. Slične informacije došle su i u Ministarstvo, koje je u ponedjeljak uputilo upozorenje ravnateljima da moraju poštovati potpisani sporazum i da im nakladnici ne smiju odobravati "rabat veći od 15% utvrđene tržišne cijene".

Ipak, Ministarstvo kaže da je moguće povećanje rabata, što bi dobro došlo roditeljima, ali samo uz uvjet da se prethodno izmijeni članak sporazuma kojim je regulirana maksimalna visina rabata.

>> Ovo su mali hrvatski genijalci: Pisao je s dvije godine, a računao već s četiri 

>> Besplatne knjige su OK, ali da je sreće, kupili bi se tableti

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

IV
Ivanveliki
08:50 10.06.2015.

a sta i rabat se utvrđuje zakonom, a ne stanjem na trzistu i mogucnostima??

ŽN
žnjora
09:02 10.06.2015.

Rabat bi se trebao obavezno zakonski regulirati i tada bi cijene bile puno manje i samim tim bilo bi više reda na tržištu.

MG
marko.glasnovic.507
12:06 10.06.2015.

koje gluposti citam-nevjerujem ha ha ..ogranicavanje rabata?? gdje to ima ?zar je to moguce?? nevjerovatno ha ha ha