zapovjedna pozicija

Tko je novi Putinov zapovjednik u Ukrajini? 'On je brutalan i korumpiran'

Foto: SPUTNIK/REUTERS
Russian President Vladimir Putin takes part in a commemoration ceremony on Victory Day in Moscow
Foto: SPUTNIK/REUTERS
Russian President Putin chairs a meeting with members of the Security Council outside Moscow
Foto: SPUTNIK/REUTERS
Russian President Putin chairs a meeting with members of the Security Council outside Moscow
Foto: SPUTNIK/REUTERS
Russian President Putin attends CSTO summit in Moscow
Autori Vecernji.hr, Hina
25.06.2022.
u 11:35
Od početka lipnja došlo je do velikih potresa u visokom zapovjedništvu ruske vojske što je dovelo do smjene zapovjednika zračno-desantnih snaga , objavilo je britansko ministarstvo obrane
Pogledaj originalni članak

Britansko ministarstvo obrane priopćilo je u subotu da je Rusija ovog mjeseca vjerojatno povukla nekoliko generala s ključnih zapovjednih pozicija u ukrajinskom sukobu. "Od početka lipnja rusko vrhovno zapovjedništvo vrlo je vjerojatno uklonilo nekoliko generala s ključnih operativnih zapovjednih pozicija u ratu u Ukrajini“, objavilo je ministarstvo na Twitteru.

Od početka lipnja došlo je do velikih potresa u visokom zapovjedništvu ruske vojske što je dovelo do smjene zapovjednika zračno-desantnih snaga (VDV), general-pukovnika Andreja Serdjukova, i zapovjednika južne armijske skupine (SGF), generala Aleksandra Dvornikova, tvrde Britanci.

Ministarstvo obrane kaže da je potonji vjerojatno u nekom trenutku bio opći operativni zapovjednik snaga za invaziju. Na kraju u izvješću stoji da će zapovjedništvo SGF-a vjerojatno biti prebačeno na general-pukovnika Sergeja Surovikina, budući da SGF nastavlja igrati središnji dio u ruskoj ofenzivi u Donbasu. Više od trideset godina Surovikinova karijera bila je opterećena optužbama za korupciju i brutalnost, tvrdi Ministarstvo obrane.

Ukrajinske snage dobile su naredbu da se povuku iz napadnutog grada Sjeverodonecka nakon tjedana žestokih uličnih borbi, kako bi se izbjeglo više žrtava i izvršilo pregrupiranje.

Video: U ukrajinskom gradu Zaporožje, Ukrajinke uče sve o borbi, oružju i ratu kako bi se mogle pridružiti obrani svoje zemlje.

Više o ratu u Ukrajini čitajte OVDJE.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

Avatar Vuca
Vuca
12:06 25.06.2022.

Zašto konačno ne srvana Kijev sa zemljom i mir, ovako svaki dan gledamo onog sa bijelim prahom našmrkanog glumca kako soli zapadu pamet.

RA
razvaljuje
18:17 25.06.2022.

Eh kad je od Britanaca, onda je bas istina, da se useres od muke.

Avatar Mileseva
Mileseva
14:28 25.06.2022.

Jukrajinci jos uvik pobjedjuju???