Definicija braka

Pusić: Prava manjina ne bi smjela biti podložna referendumu

Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
Pusić: Prava manjina ne bi smjela biti podložna referendumu
24.10.2013.
u 12:51
- Zato je zapravo na građanima Hrvatske da obrane građanska i ljudska prava sviju, znajući da braneći ljudska prava jedne manjine već odmah sutra brane i svoja ljudska prava - kazala je Pusić.
Pogledaj originalni članak

Potpredsjednica Vlade Vesna Pusić osvrnula se na prijedlog saborskog Odbora za ustav da se referendum o definiciji braka u ustavu kao zajednice muškarca i žene održi 1. prosinca.

- Prava manjina ne bi smjela biti podložna referendumu jer ona se oslanjaju na većinu. Na taj način bi mogli ukinuti sva prava koje manjine imaju - kazala je Pusić, piše RTL. Dodala je da ustav \"očito ne štiti prava manjina pa će to morati učiniti građani\".

Smatra kako institucije predstavničke demokracije upravo postoje kako bi branile i manjine koje nemaju dovoljno ruku da se brane prevlašću. - Zato je zapravo na građanima Hrvatske da obrane građanska i ljudska prava sviju, znajući da braneći ljudska prava jedne manjine već odmah sutra brane i svoja ljudska prava - kazala je Pusić.

Sabor će glasati o prijedlogu Odbora da se 1. prosinca održi referendum nakon što je građanska inicijativa U ime obitelji skupila dovoljno potpisa za njegovo raspisivanje

Cijeli članak pročitajte OVDJE

>>Odbor za Ustav: Referendum o braku 1. prosinca ove godine

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

BU
bubimir55
14:37 17.11.2013.

30 godina prošlog stoljeća se svitom počela širiti ideja nacionalsocijalizma koju je zdušno podržavao popriličan broj političara diljem svijeta. Kada su se stvorile pretpostvke za fašizam bilo je prekasno da se zaustavi tragedija. Danas uz pomoć NVO centara se uvaljuje ideja o istospolnim brakovima. Želite li sačuvati dostojanstvo ljudske rase glasajte ZA na referendumu. Ne dozvolite dozvolite nemoralnim osobama iz političke kaste da manipuliraju vama i vašim razumom. Vaš glas ZA je glas ZA razum, ZA prekid manipulacijom ljudskom rodom.

BU
bubimir55
14:38 17.11.2013.

Vaš glas ZA je glas ZA razum, ZA prekid manipulacijom ljudskom rodom.

BU
bubimir55
14:43 17.11.2013.

Manjina o kojoj se govori ne postoji. Postoje osobe neprirodne spolne orjentacije a to nije manjina. Postoji permanetna manipulacija od strane političkih centara ljudima. Glas ZA je glas ZA razum, ZA prekid manipulacijama.