za direktni dogovor

Pusić: Dobri odnosi Hrvatske i Crne Gore rješavaju Prevlaku

Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Pusić: Dobri odnosi Hrvatske i Crne Gore rješavaju Prevlaku
25.04.2016.
u 10:38
“Hrvatska prati vaše napore u ispunjavanju kriterija i znamo da ste ostvarili vidljiv napredak, što vas čini spremnima za punopravno članstvo”, ocijenila je Pusić,
Pogledaj originalni članak

 Bivša prva potpredsjednica hrvatske vlade Vesna Pusić izjavila je za podgoričku Pobjedu da “Hrvatska i Crna Gora imaju vrlo dobre odnose, a preostala otvorena pitanja treba rješavati, ali ne dozvoliti da na bilo koji način negativno utiču na odnose dvije države”.

Govoreći o pitanju Prevlake, kandidatkinja Hrvatske za glavnu tajnicu Ujedinjenih naroda (UN),  kazala je da je granice moguće riješiti i direktnim dogovorom.

“No, ako to nije moguće, onda je Međunarodni sud pravde najbolja adresa“, smatra Pusić.

Ona je podsjetila da je Hrvatska već na summitu u Wellesu prošle godine kazala da Crna Gora zaslužuje pozivnicu za članstvo u NATO.

“Hrvatska prati vaše napore u ispunjavanju kriterija i znamo da ste ostvarili vidljiv napredak, što vas čini spremnima za punopravno članstvo”, ocijenila je Pusić, dodajući da “svaka zemlja zaslužuje postati član NATO-a prema vlastitim zaslugama”.

“Jer jednom kad se kriteriji za članstvo postave, a vi ih ispunite, onda mora uslijediti i poziv”, poručila je Pusić.

>> Mi žene moramo se cijeniti, ali Vesna Pusić mogla je bolje raditi

>> Pusić: Iz razgovora s premijerom Oreškovićem shvatila sam da imam njegovu potporu

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

SE
sestrićna
10:55 25.04.2016.

ona to u ime srbije...

KU
kunigunda
12:52 25.04.2016.

kaj ova baba još nije shvatila da više nije ministrica vanjski poslova u toj bivšoj vladi svi od prištavog zoka do nje imaju amneziju i već pola godine ne dolaze k sebi čini mi se slučajevi za psihijatriju a možda ima neki tajni ugovor da je ministrica vp do kraja života ko zna što je zoka smuljao

DU
Deleted user
11:06 25.04.2016.

to im sad puno znači kaj je ona rekla