novčane transakcije

Puljanka oprala oko 73.000 kuna u mjesec dana

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Puljanka oprala oko 73.000 kuna u mjesec dana
27.05.2014.
u 16:12
Osumnjičena je navodno putem e-poštom komunicirala s nepoznatim počiniteljem kojem je dala broj bankovnog računa na koji da uplati novce.
Pogledaj originalni članak

Puljanka (40) osumnjičena je za pranje oko 73.000 kuna u razdoblju od 8. travnja do 7. svibnja ove godine prebacivanjem novca na različite bankovne račune. Navodno je putem e-poštom komunicirala s nepoznatim počiniteljem kojem je dala broj bankovnog računa na koji da uplati novce.

On je potom 7. svibnja s računa pravne osobe iz Zagreba ukrao novac i prebacio ga na račun Puljanke. Nakon toga, osumnjičena je novac proslijedila na inozemne račune putem Western Uniona. Za sebe je zadržala proviziju u vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Pranje novca otkriveno je nakon što je pravna osoba iz Zagreba prijavila krađu s vlastitog bankovnog računa.

Iz PU istarske napominju da su unatoč upozorenjima na stranicama MUP-a, učestale prijave o prijevarama od oštećenih građana. Apeliraju na građane da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije kako ne bi postali žrtve prijevare ili počinitelji kaznenih djela. Međutim, podrobnije informacije o slučajevima prijevare unatoč javnom interesu, iz policije nisu željeli iznositi.

>>Poznati zagrebački odvjetnik prevario Austrijanku (70) za 75.000 kn

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.