PUCNJAVA U ZAGREBU

Prvo zajedno pili kavu pa ga izrešetao metcima

Foto: Anto Magzan/PIXSELL
pucnjava u tvrtkovoj (1)
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
pucnjava u tvrtkovoj (1)
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
pucnjava u tvrtkovoj (1)
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
očevid (1)
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
očevid (1)
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
očevid (1)
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
presica
14.06.2010.
u 15:03
Osumnjičeni se polako odvezao s mjesta pucnjave kao da se ništa nije dogodilo, a nakon toga sam se predao policiji.
Pogledaj originalni članak

“Ubiše mi Sinišu! Ode mi Siniša!”, povikala je malo poslije 14 sati mlada zaposlenica ureda na čijim je vratima pisalo “Krediti za umirovljenike” u Tvrtkovoj 8 u Zagrebu, preko puta Zavoda za mirovinsko osiguranje, u blizini hotela Sheraton i Ministarstva obrane.

Malo poslije toga zagrebačka policija zaprimila je više dojava o tomu da na pločniku pred uredom u Tvrtkovoj ulici u lokvi krvi leži ranjeni muškarac.

Riječ je bila o Siniši Vitasu (37), direktoru tvrtke “Sivico prom”, prijavljene u Tvrtkovoj 8, u kojeg je, kako se sumnja, u 14.15 sati nekoliko puta pucao osumnjičeni Mladen Z. (48).

“Ja sam ga upucao!”
Napadač se zatim odvezao u automobilu do V. policijske postaje u Bauerovoj ulici gdje je policajcima koji su upravo zaprimali dojave o događaju kazao: “Ja sam ga upucao!”

Policija je u njegovu automobilu, starom golfu II. vukovarskih oznaka, pronašla oružje, navodno pištolj, za koje se sumnja da ga je upotrijebio pri pokušaju ubojstva.

Mladen Z. uhićen je, a Vitas je prevezen u KBC Zagreb s iznimno teškim ranama. Liječnici se bore za njegov život. Policija je priopćila da je Mladen Z. u njega ispalio nekoliko hitaca.

– Ozlijeđeni još uvijek nije stabilno. Kada mu bude bolje, s njim ćemo razgovarati. Okolnosti događaja još se istražuju – rekla je Marija Goatti Matijević iz PU zagrebačke na mjestu pucnjave.

Motiv pucnjave policija istražuje, no najvjerojatnije su u pozadini svega, kako neslužbeno doznajemo, narušeni poslovni odnosi.

 Prema izjavama očevidaca, Vitas i Mladen Z. tijekom jutra sjedili su i razgovarali u kafiću u maloj i mirnoj Tvrtkovoj ulici, petnaestak metara od Vitasova ureda. Direktor je Mladenu Z. u kafiću davao upute kako i gdje treba nabaviti neke papire, načuli su sa susjednih stolova. Očevici kažu da su se oni nakon toga rastali.

Vitas je ostao u kafiću, a onda krenuo prema uredu, prepričavali su jučer događaj u Tvrtkovoj ulici. Mladen Z. bio je u automobilu na cesti ispred njegova ureda i pozvao ga iz auta, a Vitas je prišao vozilu, naslonio se na prednje staklo i razgovarao s njim kroz otvoren prozor. Odjednom je Mladen Z. iz vozila izvadio pištolj i pogodio hicem Vitasa u nos. Vitas je potrčao prema uredu, no napadač ga je pogodio s još dva, tri hica, kažu očevici. Pao je na pločnik ispred ureda. Neki su ga meci promašili i zabili se u zid zgrade. Bilo ih je najviše pet.

 Šokirani očevici prepričavaju da se napadač nakon toga odvezao lagano, 20 na sat, kao da se ništa nije dogodilo. U ulici je nastala strka. Netko je zvao policiju, a netko Hitnu pomoć, ljudi su se okupili oko ranjenog muškarca.

 Liječnik iz obližnjeg doma zdravlja priskočio je ranjeniku upomoć.

 – Siniša je ležao na desnom boku, imao je rane na glavi i prsima te je bio sav krvav – opisivao je događaj šokirani očevidac.

 Pristojan poslovni čovjek

Ranjeni Siniša Vitas poznat je u obližnjem kafiću kao pristojan i druželjubiv čovjek te nije odavao dojam osobe koja bi imala problema sa zakonom. Uredno je dolazio na posao te je bio redovit gost u kafiću. Uvijek je uza se imao tri mobitela, kažu, te je djelovao kao iznimno poslovan čovjek.

Fotokopiraonica u Zavodu, gdje mu je radila zaposlenica, također je bila njegova, pričaju susjedi.

Prema sudskom registru, tvrtka Sivico prom bavi se građevinarstvom, nekretninama, davanjem zajmova...

Vitas je i tajnik Nogometnog kluba Tekstilac–Ravnice koji igra u 4. nogometnoj ligi. Predsjednik nogometnoga kluba rekao nam je da je u klubu, koji je amaterski, Vitas bio gotovo svake večeri, ali da o njegovim privatnim poslovima ne zna ništa.

Nije priopćeno je li netko od sudionika događaja policiji poznat otprije.

ŽESTOKA BORBA IZNAD CRNOG MORA

VIDEO Ukrajina naoružala svoje dronove pa ušla u bitku s ruskim helikopterom: 'Mnogi su mislili da je ovo nemoguće'

Na snimci se vidi ukrajinski dron kako spretno manevrira kako bi izbjegao napade ruskog jurišnog helikoptera. Ipak, naposljetku, dron usporava i zaustavlja se prije nego što ga zahvati nova paljba. Zapali se, a zatim eksplodira. Ovaj prizor označava prvi put da je primijećena ukrajinska pomorska bespilotna letjelica naoružana protuzračnim projektilom, što je znak brze evolucije u strategiji obrane Ukrajine.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 56

JS
ja sam gladan
15:15 14.06.2010.

iz p i š t o l je ? iz čega? iz pištolje?????

Avatar Svećenik
Svećenik
19:01 14.06.2010.

legionar... texas? zašto tako daleko? na bosnu. to je i primjerenije po strukturi stanovnika i glasača.

OB
-obrisani-
08:21 16.06.2010.

Pa čovjeku naručio kavu bez šećera. U HR je normalno da se to riješava pucnjavom.