Angela Merkel

'Prvo implementacija dogovora s Prištinom pa početak pregovora'

Foto: Reuters/Pixsell
'Prvo implementacija dogovora s Prištinom pa početak pregovora'
27.06.2013.
u 11:54
Prva pristupna konferencija EU sa Srbijom mogla bi biti u siječnju 2014. samo ako Srbija u prosincu potvrdi da je u implementirala sporazum Beograda i Prištine
Pogledaj originalni članak

Nije za utjehu, ali njemačka kancelarka Angela Merkel ne "čita bukvicu" samo Hrvatskoj nego i Srbiji kada je riječ o početku pregovora za ulazak u EU. Ona je, kako prenose srpski mediji, Srbiji poručila iz Bundestaga da bi prva pristupna konferencija EU sa Srbijom mogla biti u siječnju 2014. samo ako Srbija u prosincu potvrdi da je u potpunosti implementirala sporazum Beograda i Prištine postignut u Bruxellesu.

Zastupnicima koji danas odlučuju o stavu Njemačke prema Srbiji prije zasjedanja Europskog vijeća, Angela Merkel je rekla da Srbija prije članstva u EU mora u cijelosti normalizirati odnose s Kosovom.

– Tek kada se u prosincu potvrdi napredak u provođenju dogovorenog, moguće je u siječnju održavanje prve konferencije između EU i Srbije o pristupanju – rekla je njemačka kancelarka dodajući kako bi time i službeno bili otvoreni pregovori s EU.

>>Hoće li nakon Angele Merkel otkazati i drugi?

>>Reakcije o nedolasku Merkel: Kakvu smo to poruku poslali?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.