181 slučaj zaraze

Prva žrtva koronavirusa u Sloveniji, preminuo je stariji muškarac iz Metlike

Foto: Borut Zivulovic/FA Bobo/PIXSELL
Koronavirus u Sloveniji
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Koronavirus u Sloveniji
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Slovenija
Foto: Borut Zivolovic/PIXSELL
Kontrola zdravlja putnika na granici između Slovenije i Italije
Foto: Borut Zivolovic/PIXSELL
Kontrola zdravlja putnika na granici između Slovenije i Italije
Foto: Borut Zivolovic/PIXSELL
Kontrola zdravlja putnika na granici između Slovenije i Italije
14.03.2020.
u 19:29
Broj zaraženih novim koronavirusom u Sloveniji i dalje nezaustavljivo raste, pa je tako do 14 sati potvrđen 181 slučaj zaraze, što je 40 više u odnosu na broj zaraženih dan ranije, a dosad je u Sloveniji obavljeno 5369 testiranja
Pogledaj originalni članak

U Sloveniji je epidemija koronavirusa odnijela prvu žrtvu. Kako javlja Slovenska televizija, u ljubljanskom Kliničkom centru umro je stariji muškarac iz Metlike, kronični bolesnik, koji je bio zaražen koronavirusom. Virus je u Metliku u veljači donio jedan zaraženi liječnik koji radi u tamošnjem domu zdravlja i domu za starije osobe. Preminuli je bio štićenik doma za starije osobe u Metliki.

Broj zaraženih novim koronavirusom u Sloveniji i dalje nezaustavljivo raste, pa je tako do 14 sati potvrđen 181 slučaj zaraze, što je 40 više u odnosu na broj zaraženih dan ranije, a dosad je u Sloveniji obavljeno 5369 testiranja. Najviše je zaraženih u ljubljanskoj regiji, čak 75, 10 više nego dan ranije.

Novo žarište zaraze je u mjestu Šmarje pri Jelšah na istoku Slovenije, neposredno uz granicu s Hrvatskom. Prema zasad neslužbenim informacijama, tamo je zaraženo više od 50 osoba.

Većina zaraženih je dobro i ima samo blage simptome bolesti, dok je troje zaraženih smješteno na intenzivnu skrb u bolnici u Ljubljani. Borba protiv širenja koronavirusa glavna je zadaća nove slovenske vlade predvođene Janezom Janšom, koja je odmah nakon potvrđivanja u petak uvečer održala četverosatnu inauguracijsku sjednicu, koja je skoro u cijelosti bila posvećena koronavirusu.

VIDEO 20 novosti o koronavirusu

Svi članovi vlade na sjednici su imali zaštitne maske na licu. Nova je vlada zbog koronavirusa na prvoj sjednici osnovala vladin Krizni stožer, koji je odmah počeo djelovati. Novi premijer Janša je na čelu Kriznog stožera, a na konferenciji za novinare poručio je kako je glavna mjera u borbi protiv koronavirusa - samoizolacija.

>> Tema: Koronavirus

Ako sumnjate da imate koronavirus ne idite izravno u bolnicu nego nazovite svog liječnika ili dežurnog epidemiologa na brojeve u svojoj županiji:

Telefonski brojevi epidemiologa

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

DI
Dingo
21:12 14.03.2020.

Stariji? Ja sam blizu 50 i smatram se starijim. Mediji prestanite lagati ljude i pišite istinu da prosječna dob umrlih je 81. godina i da su bili ali od 2 ili više kroničnih bolesti od kojih su neke smrtonosne, ali eto Corona je ubojica.

FO
FONZA
22:30 14.03.2020.

Tko god sada umre - umro od korone....koje ludilo i manipulacija

SU
Super2
19:45 14.03.2020.

znači ovo je prva žrtva nesavjesnog doktora .... koji je radio 3 dana nakon sta se vratio iz italije