španjolka se oporavila

Prva osoba zaražena virusom ebole u Europi je izliječena!

Foto: Christian Charisius/DPA/Pixsell
ebola
20.10.2014.
u 07:47
Romero je ebolu dobila 8. listopada. Zarazila se dok je u Madridu liječila dvojicu svećenika misionara pristiglih iz Afrike
Pogledaj originalni članak

Medicinska sestra Teresa Romero iz Španjolske i prva osoba koja je zaražena virusom ebole izvan afričkog kontinenta je izliječena!

Medicinski testovi pokazali su da je 44-godišnjakinja negativna na virus, no potrebno je napraviti još jedan test da bi se potvrdio prvotni nalaz, javlja BBC.

Romero je ebolu dobila 8. listopada. Zarazila se dok je u Madridu liječila dvojicu svećenika misionara pristiglih iz Afrike. Obojica su preminula. Još 15 ljudi, uključujući supruga medicinske sestre su u karanteni, no za sada ne pokazuju simptome zaraze.

Ovogodišnja epidemija ebole u zapadnoj Africi odnijela je više od 4500 života.

 >>Obama: Ebolu ima troje, a gripa ubije tisuće Amerikanaca

>>Medicinska sestra iz Španjolske prva zaražena ebolom izvan Afrike

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DA
damocles
20:39 20.10.2014.

a sad gospodjo romero, tuzi bandu koja ti je otrovala pasa i trazi milijunsku odstetu i za tvoju infekciju zbog te iste bande koja riskira zivote milijuna dovlaceci africki virus u drzavu