SPOJEN PLINOVOD

Prva dovršena cijev Sjevernog toka 2 puni se plinom

Foto: JENS BUTTNER/DPA/PIXSELL
Schwesig and the Russian ambassador at Nord Stream 2
Foto: JENS BUTTNER/DPA/PIXSELL
Schwesig and the Russian ambassador at Nord Stream 2
Foto: JENS BUTTNER/DPA/PIXSELL
Schwesig and the Russian ambassador at Nord Stream 2
11.06.2021.
u 12:22
Sjevernim tokom 2 će u Njemačku biti dostavljeno 55 milijardi kubičnih metara ruskog plina
Pogledaj originalni članak

Kompanija Sjeverni tok 2 priprema od petka punjenje prve dovršene cijevi plinovoda s plinom, iako će proći još nekoliko mjeseci da plin poteče.

Ruski predsjednik Vladimir Putin objavio je prošli tjedan da su postavljene cijevi za prvi krak plinovoda. Zavarivanje dva kraja u moru još je moralo biti dovršeno, ali je sada spojen plinovod od Lumbina u sjeveroistočnoj Njemačkoj do Rusije, rekla je tvrtka.

Rad na drugom kraku plinovoda nastavlja se. Putin je prošloga tjedna kazao da bi drugi krak mogao biti dovršen u roku od dva mjeseca, a ruska vlada rekla je više puta da će plinovod biti gotov do kraja godine.

Sjevernim tokom 2 će u Njemačku biti dostavljeno 55 milijardi kubičnih metara ruskog plina.

Projekt vrijedan više milijardi dolara vjerojatno će biti i tema sastanka američkog predsjednika Joea Bidena i kancelarke Angele Merkel na marginama samita G7, što će biti njihov prvi sastanak uživo.

U svibnju je SAD dijelom odustao od dugogodišnjeg protivljenja plinovodu te je ukinuo sankcije protiv tvrtke koja gradi Sjeverni tok 2 kako ne bi narušio odnose s Njemačkom.

SAD strahuje da će Sjeverni tok 2 učiniti Europu ovisnom o ruskom plinu. Zagovornici plinovoda Sjeverni tok 2 tvrde da SAD samo traži prilike za prodaju vlastitog ukapljenog plina Europi.

VIDEO Piloti u avionu moraju jesti različite obroke: Razlog je oprez! Pogledajte zašto.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

MP
miroslav.petkovic.7564
13:36 11.06.2021.

Ja san vec davno pisao o tome Sjeverni tok plinovod je nezaustavljiv.Tako Njemci hoce jer prave biznis sa Rusijom i okrecu se sve vise knjoj di imaju koristi.S Sad ce njemci formidat cjene plinu. Sta kaxe Biden, mozes govorit sta hoces ali S tok prode ti bi htio svoj plin prodavat 40% skuplji da da a kao bojis se za Europu jeftino je to moj Bidene. Sta kazu moja dva prijatelja Cepiga i Matija da da knedla u grlu e nisam vas tako ucija.Sta je sa nasim terminalom nista dobro ne cujem..Al ce Rusi skupa sa Njemcin uzimat novac.Rusi naoravise u Sibiru kod rjeke Angara, najvece postrojenje za proizvodnju Helija na svitu.Slusam na TV u Moskvi rekose da i nase firme tamo rade iz Hrvatske. Ima desetak zemalja koji tu rade i kruh zaraduju.

XA
xaron
23:12 11.06.2021.

…ukinuo sankcije firmi koja gradi plinovod…To NIJE točno. Biden je ukinuo sankcije Njemačkoj firmi koja vrši NADZOR nad izgradnjom plonovoda. Sankcije NISU ukinute niti jednom Ruskom subjektu.

Avatar RocoBaroco
RocoBaroco
20:00 11.06.2021.

1:0 za Russland