OD ANKARE DO ISTANBULA

Protiv sultana Erdoğana maršira 50 tisuća ljudi

Foto: Reuters/PIXSELL
Turski marš
Foto: Reuters/PIXSELL
Turski marš
Foto: Reuters/PIXSELL
Turski marš
02.07.2017.
u 19:08
Marš sa zastavom od 1 km predvodi šef republikanaca Kemal Kılıçdaroğlu
Pogledaj originalni članak

Poput Mahatme Gandhija, lider turske Republikanske narodne partije (CHP) Kemal Kılıçdaroğlu organizirao je “marš za pravdu” od Ankare do Istanbula, dug 450 km. Marš je organiziran u znak protesta protiv Erdoğanove represivne politike nakon što je bivši novinar koji je izabran za zastupnika CHP-a Enis Berberoglu osuđen na 25 godina zatvora zbog odavanja povjerljivih informacija.

Na marš, koji je započeo 15. lipnja, Kılıçdaroğlu je krenuo bez stranačkih obilježja noseći samo natpis „pravda“ i tursku zastavu dugu jedan kilometar, a svakodnevno mu se pridružuju tisuće ljudi. Prema procjenama, trenutačno u maršu sudjeluje oko 50.000 ljudi. Završetak marša predviđa se u nedjelju 9. srpnja masovnim mitingom ispred zatvora u Istanbulu u kojem Berberoglu izdržava kaznu.

S obzirom na to da se veliki broj Turaka pridružilo maršu, sultan Erdoğan jako se razljutio pa je i glavnu tursku oporbenu Republikansku narodnu partiju optužio za terorizam i šurovanje s Kurdima i Gülenom. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

DU
Deleted user
23:29 02.07.2017.

Zadnji dobar Turčin bio je Kemal Ataturk a svi poslije njega su islamisti kako god se zvali.

DU
Deleted user
19:24 02.07.2017.

A erdogan smislja mjesto gdje ce ih sve pozatvarati...

MR
MrkiMedo
14:52 03.07.2017.

Nasa vanjska politika nikako da stane na zdrave noge. Osim sto u najvecim svjetskim silama imamo veleposlanike kojima na zidu visi Titova slika, mi smo nedavno tog istog Erdogana ugostili zaista SULTANSKI. I nudimo mu da kod nas pokupuje sve sto valja. Sramota!