nestali avion

Pronađena dva velika dijela srušenog aviona AirAsije, srušio se zbog leda?

Foto: Reuters/PIXSELL
air asia
Foto: screenshot/youtube
avion
Foto: Reuters/PIXSELL
air asia
Foto: Reuters/PIXSELL
air asia
03.01.2015.
u 08:52
Metalni objekti dio su trupa Airbus A320 i pronađeni su na dnu mora kraj mjesta Pangkalan Bun
Pogledaj originalni članak

Dva velika metalna komada pronađena su tijekom potrage za nestalim zrakoplovom Air Asia u Javanskome moru, objavili su indonezijski izvori danas. Nastavak potrage privremeno su onemogućili loši vremenski uvjeti, prenosi portal Zeenews.india.

Metalni objekti dio su trupa Airbus A320 i pronađeni su na dnu mora kraj mjesta Pangkalan Bun gdje se nalazi Agencija za spašavanje. Avion sa 162 putnika i članova posade nestao je u nedjelju ujutro. Na istom području pronađene su naftne mrlje na površini mora.

Veći je predmet veličine 10x5 metara, a pronađeni su na dubini od 30 metara. Zrakoplov je nestao s radara 28. prosinca na letu QZ8501 iz Indonezije za Singapur. Dosad je pronađeno i izvučeno 30 tijela.

Kao jedna od mogućih uzroka pada zrakoplova navodi se i zaleđivanje na motorima. Indonezijski meteorološki stručnjaci objavili su kako je u vrijeme leta trajalo nevrijeme s temperaturama i do -85 stupnjeva, te da je moguće da je avion uletio u olujne oblake u kojima je bilo i leda. 

>> Iz mora izvlače tijela putnika, članovi obitelji padali u nesvijest

>> Nastavlja se potraga za nestalim avionom, sumnja se kako je završio na dnu mora

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

MU
muh
11:22 03.01.2015.

Naftne mrlje ???

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
10:27 03.01.2015.

zašto 24 sata tv ili htv4 nemaju uru u kutu? kada su to već news kanali.. to je kada novinari ispekli zanat u velikom trgovišću se bakću televizijom a nikada u životu nisu vidjeli tv i kako tv izgleda

Avatar Ironman0105
Ironman0105
23:32 03.01.2015.

Kakve naftne mrlje, I kakve bi veze naftne mrlje mogle imati s nestalim zrakoplovom?