ZBUNILA IH MAGLA

Prometna ograničenja na autocesti zbunila vozače: Koliko je na kraju dopušteno voziti?

Foto: Prometne zgode i nezgode
Prometna ograničenja na autocesti zbunila vozače: Koliko je na kraju dopušteno voziti?
20.10.2020.
u 13:04
Dok se s desne strane ceste nalazi prometni znak koji označava najveću dopuštenu brzinu kretanja od 80 kilometara na sat, na ploči iznad autoceste pisalo je upozorenje "Magla! Držite razmak!" i oznaka da je dopušteno voziti 100 km/h
Pogledaj originalni članak

Dvostruka pravila zbunila su jutros vozače na autocesti iz smjera Velike Gorice prema Velikom Polju, gdje je ograničenje 80 kilometara na sat, no upozorenje na digitalnoj ploči pokazivalo je nešto drugo.

Dok se s desne strane ceste nalazi prometni znak koji označava najveću dopuštenu brzinu kretanja od 80 kilometara na sat, na ploči iznad autoceste pisalo je upozorenje 'Magla! Držite razmak!' i oznaka da je dopušteno voziti 100 km/h.

Fotografija neobične situacije objavljena je na Facebook stranici Prometne zgode i nezgode, gdje je odmah nastala rasprava.

Neki su komentirali da se ograničenje od 80 km/h odnosi samo na desni trak, no u HAC-u su dali objašnjenje.

– To je nastalo pogreškom. Imamo centar koji prati cijelu autocestu A3, 11 i obilaznicu. Čovjek je u žurbi i stresu pogreškom stavio 100 km/h. To smo promijenili – rekli su za 24 sata iz Hrvatskih autocesta.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

DU
Deleted user
13:41 20.10.2020.

Od znaka 80 do znaka 100 je ograničenje 80, a od znaka 100 je ograničenje 100 km/h.

SA
SamoIstina
13:33 20.10.2020.

To vam je redovita situacija kada su milicajci u lovu na prekršitelje i kada imaju normu za taj dan, ubrati harač. Krenite prema Splitu, najmanje na tri mjesta imati ćete ovu situaciju!

BL
Blomberg
13:17 12.11.2020.

Vidi se da to rade ljudi ---samo da mi projde dan---- bez razmisljanja i bez dogovora sa nadleznim, ako bas nije na kavi, i ukoliko se vidi ni jedne brzine se rijetko tko drzi.