Suđenje Vidoševiću

Prokuristica Kraša Marica Vidaković danas svjedoči

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Prokuristica Kraša Marica Vidaković danas svjedoči
18.04.2018.
u 07:00
Prema optužnici, Nadan Vidošević je 2006., dok je bio predsjednik uprave Kraša, novcem te tvrtke kupio bager za privatne svrhe
Pogledaj originalni članak

Marica Vidaković, prokuristica Kraša, koja je široj javnosti postala poznata nakon što je na snagu stupio lex Agrokor jer je istupala u ime dobavljača, danas u 12 sati trebala bi sjesti na klupu za svjedoke Županijskog suda u Zagrebu. Trebala bi svjedočiti u nastavku suđenja Nadanu Vidoševiću i ostalima optuženima u aferi HGK-Remorker.

USKOK tereti Vidoševića da je iz HGK-a preko tvrtke Remorker iz HGK, kojoj je bio na čelu, izvukao oko 39 milijuna kuna.

Dio optužbi odnosi se i na famoznu kupovinu radnog stroja, točnije bagera. Riječ je o bageru koji je 2006. za Vidoševićeve privatne potrebe kupljen novcem Kraša, gdje je Vidošević u to vrijeme bio predsjednik Uprave. Tada je surađivao i s Maricom Vidaković, koja bi trebala svjedočiti o okolnostima te suradnje, ali i kako je kupljen sporni bager, koji je Kraš platio 240.000 kuna.

Kupovinu bagera Vidošević je dogovorio s Jadrankom Ivčić, koja je također optužena.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

AN
antonelić
09:05 18.04.2018.

meni su nadan i hgk skinuli ovrhom preko fine 14.000 kuna sa računa ... kad sam zvao nadana , on kaže : trebalo nam je za reparaturu bijelog medvjeda ... kada sam nakon afere remorker upitao dorh da mi vrate 14.000 kuna , uputili su me na poznatog hrvatskog filozofa ljubu rojsa i njegovu kletvu : " tko je jamio , jamio ! "...

LO
Long
07:57 18.04.2018.

Politicko montirani proces.

OB
ObrenM
11:09 18.04.2018.

"Ako ja progovorim izmijeniti ce se politicka slika Hrvatske"To su rijeci ovoga postenjaka.Posto su i crveni plavi umoceni u marmeladu, sudjenje ce se odgadjati do zaborava.