NEPRAVOMOĆNO

Profesoru hrvatskoga jezika tri godine zatvora zbog bludničenja

Foto: Ilustracija
Profesoru hrvatskoga jezika tri godine zatvora zbog bludničenja
14.12.2011.
u 21:00
Djevojčicu, koja sada ima 10 godina, 45-godišnjak je seksualno zlostavljao od kraja 2005. do srpnja 2006. i to u kupaonici i podrumu kuće
Pogledaj originalni članak

– Vi ste prosvjetni radnik i profesor u školi. Od osobe koja treba obrazovati i odgajati djecu, ne očekuje se da iskorištava svoj položaj na ovaj način – kazala je danas Sanja Mazalin, sutkinja zagrebačkoga Županijskog suda, obrazlažući nepravomoćnu presudu na koju je 45-godišnjeg profesora hrvatskoga jezika osudila na tri godine zatvora zbog bludničenja nad nećakinjom.

Prema optužnici, djevojčicu, koja sada ima 10 godina, 45-godišnjak je seksualno zlostavljao od kraja 2005. do srpnja 2006. i to u kupaonici i podrumu kuće. Nakon što bi zadovoljio svoju pohotu nad djevojčicom, 45-godišnjak bi joj zahvalio te joj je govorio da nikome o tome ne smije govoriti.

Iako ga je tužiteljstvo prvotno teretilo za silovanje, optužnica je kasnije promijenjena pa se 45-godišnjak teretio za bludne radnje nad nećakinjom.

– Svjedoci su se za suđenja svrstali na dvije strane. Vaši svjedoci iskazivali su da vas dobro poznaju i da je nemoguće da ste tako nešto napravili. No, djevojčica je sva tri puta, koliko je nažalost morala ponavljati svoju priču, sve radnje opisivala vrlo slično. Njezino su iskazivanje potom interpretirali vještaci – obrazložila je odluku sutkinja Mazalin.

Optuženi je inače profesor u jednoj osnovnoj školi, što mu je bila otegotna okolnost. Za objave presude, obraćajući se ocu djevojčice i svome bratu koji je bio u sudnici, u nekoliko je navrata ponovio:
– Ja to nisam činio.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

YO
yocko
21:32 14.12.2011.

Snjim na prvo drvo.

Avatar babas
babas
22:00 14.12.2011.

Kakvima mi dajemo našu djecu u ruke?

DU
Deleted user
08:43 15.12.2011.

Djevojčica sad ima 10 godina, a bludničio je nad njom 2005-2006. Bludničio je nad nećakinjom starom 4-5 godina??? Ovo je smiješno mala kazna.