'Incident' u razredu

Profesor dobio otkaz jer je učenici zaplijenio mobitel

Foto: Thinkstock
Profesor dobio otkaz jer je učenici zaplijenio mobitel
10.07.2014.
u 09:11
Profesor tvrdi da je ravnateljica škole narušila njegovu profesionalnu reputaciju te tuži školu za 250.000 funti
Pogledaj originalni članak

Nakon što je zaplijenio mobitel učenici, srednjoškolski profesor iz Essexa dobio je otkaz uz obrazloženje kako 'nije u stanju raditi s djecom', javlja Daily Mail. Jean Camurat (59) tvrdi da je ravnateljica škole narušila njegovu profesionalnu reputaciju te tuži školu za 250.000 funti

Profesor jezika na sudu je izjavio kako je disciplina u "problematičnoj" školi na toliko niskim razinama da je jednom prilikom čak morao nabaviti nalog za zabranu prilaska zbog učenika koji mu je prijetio.

– Insinuira se da sam prije no što sam zaplijenio mobitel napao učenicu. Škola oko toga ima jasna pravila. Nekoliko sam puta upozorio učenike da ću im zaplijeniti mobitele ako ih koriste tijekom nastave – kazao je profesor.

Svjedočio kako je vidio da se jedna učenica koristi mobitelom tijekom nastave te joj ga je odlučio zaplijeniti.

 – Točno je da sam joj uzeo mobitel iz ruke kad ga je odbila sama predati, ali ona pritom nije ozlijeđena – kaže Camurat koji je dva tjedna nakon "incidenta" suspendiran te ubrzo i otpušten.

Škola tvrdi kako Camuratu ovo nije prvi "incident" budući da je prethodno optužen kako je zgrabio ruku učenice koja je htjela otići sa nastave kako bi gledala tučnjavu u hodniku.

Profesor negira sve optužbe.

>> Djevojčica (13) nije mogla vjerovati što je bilo u zamjenskom mobitelu

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

LI
liliZG
10:12 10.07.2014.

znači nisu samo naši profesori degradirani ,to je očito postao svjetski sport...

DP
Dioklecijanova palaca
10:19 10.07.2014.

Hitno treba donijeti pravilnik o korištenju mobitela u razredu i ujednačiti broj učenika u razredima.

CH
chemica
14:50 10.07.2014.

Ljepote državnih škola. Svakakvi likovi se po njima smucaju. Od učenika pa do trećerazrednih učitelja. Evo, baš kao kod nas. Zaslugom politike, naravno. Zato onaj tko ima para ide u privatnu školu. Liječi se i kod privatnog liječnika ili pak zubara. To je naša "budućnost". Ili sadašnjost. A tko će ga više znat. Kada dođeš na Hitnu pa ti to i naplate, shvatiš da je jako loše biti siromašan.