Punjenje nije jednostavno

Prodaje zrak s Lošinja u limenci: Tvrdi da pomaže kod koronavirusa

Foto: Airbreath-oxy.com
Foto: Airbreath-oxy.com
19.11.2020.
u 09:01
Ideju je počeo realizirati 2016. godine otvorivši obrt Air Rio.
Pogledaj originalni članak

Lošinjanin Ivan Volarić odlučio je zrak sa svojeg otoka upakirati u prikladne bočice i ponuditi ih onima koji, nažalost, moraju udisati nekvalitetan zrak. Smatra da to neće riješiti njihove probleme, ali im može barem nakratko olakšati muke, uvjeren je Lošinjanin.

Zrak na ovom otoku, potvrdila su istraživanja, u prvoj je kategoriji kakvoće, a posebnim ga čine morska sol te ostali minerali iz Jadranskog mora, kao i raspršene kapljice eteričnih ulja ljekovitog mediteranskog bilja, pišu 24 sata.

– Upravo taj prirodni ljekoviti aerosol na bezbroj načina pozitivno djeluje na cijeli dišni sustav – smatra Ivan Volarić.

Ideju je počeo realizirati 2016. godine otvorivši obrt Air Rio.

– Primarni smisao našega komprimiranog zraka nije isključivo pomoć ljudima u područjima onečišćenog zraka, no percepcija i prihvaćanje ovog proizvoda u takvim područjima bitno su drukčiji nego kod nas, gdje, nasreću, nemamo takvih problema. U Hrvatskoj je čist zrak relativno normalna stvar, tako da u biti nismo ni svjesni koliko smo sretni i koliko često tu činjenicu olako shvaćamo – objašnjava vlasnik tvrtke koja se prva u Europi bavi ovim poslom i koja izvozi na tisuće bočica pakiranog zraka, koji se može udisati i preko maske.

Volarić kaže kako je Lošinj poznat po lječilišnom turizmu i po svojoj blagonaklonoj mikroklimi te da ljudi i dandanas dolaze na Lošinj zbog respiratornih problema.

Punjenje boca nije jednostavno. Riječ je o podosta složenom procesu, koji zahtijeva preciznost i konstantno praćenje kvalitete zraka na otoku. Tek kad su svi faktori zadovoljeni (od vlažnosti zraka, indeksa kvalitete, smjera vjetra, doba dana i lokacije), lošinjski zrak puni se specijalnim mobilnim kompresorima, koji, za razliku od klasičnih, zadovoljavaju stroge norme za čistoću zraka.

Tvrtka nudi i još jedan proizvod koji dolazi do izražaja u ovo vrijeme pandemije koronavirusom. Riječ je Oxygen proizvodima tj. rekreacijskom kisiku (s kisikom izrazito visoke čistoće od 99,5%) prije svega namijenjenima profesionalnim i rekreativnim sportašima kao dodatak, tj. pomoć pri fizičkim naporima kada tijelo ubrzano troši kisik pa im naš proizvod pomaže kod regeneracije te povećanja energije izdržljivosti, pišu 24 sata.

– U ovo doba pandemije unošenje dodatnih količina kisika iznimno je korisno, što potvrđuje i struka. U vremenima prije pandemije koronavirusa taj kisik dobro je dolazio profesionalnim i rekreativnim sportašima, no u današnje vrijeme ima mnogo veću vrijednost. Oboljeli od COVID-19 najčešće imaju respiratorne tegobe, a korištenje ovakve bočice s kisikom može im dati mogućnost da si pomognu u lakšim i blažim oblicima bolesti. Također, oni bolesnici koji će zahtijevati najteži oblik liječenja, a to je pomoć respiratora, mogu korištenjem ovako komprimiranog kisika u kućnim uvjetima kupiti dragocjeno vrijeme do dolaska hitne pomoći i do zbrinjavanja u bolnici, odnosno u respiratornom centru, te si potencijalno spasiti život – smatra Volarić.

Video: Ima se, može se! Ovu nadstrešnicu u Kašini Grad Zagreb platio je gotovo 150.000 kuna!

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

DU
Deleted user
09:20 19.11.2020.

Ovaj je izašao iz Alan Forda!!! Car!

DU
Deleted user
09:24 19.11.2020.

je to neka zaj..ancija ili dečko to ozbiljno?

ST
Stipan
09:13 19.11.2020.

Ludosti nema kraja!