Poslovni rezultati Zvečeva

Prodaja alkoholnih pića porasla, gubici povećani

Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
Prodaja alkoholnih pića porasla, gubici povećani
10.11.2014.
u 13:25
Učinci prelaska na rad distributera doći će do izražaja tek u sljedećoj godini. Međutim, već do kraja ove godine očekujemo poboljšanje poslovnih rezultata, osobito zbog novog božićnog asortimana
Pogledaj originalni članak

Požeško "Zvečevo" u prvih devet mjeseci ove godine povećalo je gubitke u odnosu na isto razdoblje lani. Nekonsolidirani gubitak ove je godine iznosio 12,08 milijuna kuna, za razliku od lanjskih 7,5 milijuna. U upravi tvornice slabije poslovne rezultate objašnjavaju ukidanjem vlastite prodaje i prelaskom na rad preko distributera te rastom cijena osnovnih sirovina za konditorsku industriju.

Smanjenje prihoda ostvareno je u prvom kvartalu, a u drugom i trećem trend se ipak promijenio.

- Učinci prelaska na rad distributera doći će do izražaja tek u sljedećoj godini. Međutim, već do kraja ove godine očekujemo poboljšanje poslovnih rezultata, osobito zbog novog božićnog asortimana – kažu u Upravi "Zvečeva".

Iz tvornice ističu i kako  su prihodi od prodaje alkoholnih pića u odnosu na prošlu godinu ipak porasli, i u Hrvatskoj i u inozemstvu. Dodaju kako će u prosincu ove godine na naše i bosanskohercegovačko tržište biti plasirana i nova jaka alkoholna pića s povećanjem dodane vrijednosti iz inovacijskog ciklusa.

>> Novi igrač: Pojavio se niotkud i uložio 40 milijuna kuna u Zvečevo

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MH
mrtav-hladan
13:43 11.11.2014.

sto imaju manje novaca ljudi vise piju ..! To je rezultat pogresne politike u Hr ..