Posljedice

`Procurili` dokumenti: Brexit bez dogovora uzrokovat će nestašice, veće troškove...

Foto: Jane Barlow/Press Association/PIXSELL
Brexit
Foto: Reuters/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell
Foto: HANNAH MCKAY/REUTERS/PIXSELL
Brexit
Foto: HANNAH MCKAY/REUTERS/PIXSELL
Anti-brexit prosvjedi
Foto: Reuters/PIXSELL
Brexit
18.08.2019.
u 07:06
Sunday Times navodi da je dobio dokument sastavljen ovog mjeseca u uredu vlade pod šifriranim nazivom "Operacija Yellowhammer", koje nudi rijedak pogled na prikriveno planiranje koje provodi vlada kako bi spriječila katastrofalni kolaps u nacionalnoj infrastrukturi.
Pogledaj originalni članak

Velika Britanija suočit će se s nestašicom goriva, hrane i lijekova, padom i zastojima u svojim lukama, tvrdom granicom sa Irskom i rastućim troškovima socijalne skrbi ako napusti EU bez dogovora, navodi u nedjelju Sunday Times pozivajući se na klasificirano vladino izvješće koje je 'procurilo' do tog medija.

Sunday Times navodi da je dobio dokument sastavljen ovog mjeseca u uredu vlade pod šifriranim nazivom "Operacija Yellowhammer", koje nudi rijedak pogled na prikriveno planiranje koje provodi vlada kako bi spriječila katastrofalni kolaps u nacionalnoj infrastrukturi. Dodaju i da je tu riječ o rizicima Brexita bez dogovora, te da su prognoze koje je izradio vladin ured najvjerojatniji 'udari', a ne najgori scenarij za Veliku Britaniju.

U tim se prognozama kaže i da čak 85 posto kamiona koji koriste prijelaze glavnih kanala "možda nisu spremni" za francuske običaje, što znači da će poremećaji u lukama potencijalno potrajati i do tri mjeseca prije nego što se poboljša protok prometa.

Vlada također vjeruje da će tvrda granica između britanske provincije Sjeverne Irske i Republike biti vjerojatna, jer će se trenutni planovi za izbjegavanje široko rasprostranjenih provjera pokazati neodrživima, navodi Times, komentirajući i da taj 'osjetljivi' dokument daje najcjelovitiju procjenu spremnosti Velike Britanije za Brexit bez dogovora.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

Avatar LogikaII
LogikaII
10:23 18.08.2019.

Britanci su svoju odluku donijeli... tko nije bio tamo, nije razgovarao s njima, ne razumije, mediji plasiraju jednu stvar... kao došlo je do pogreške u slučaju Brexita, oni to stvarno ne misle, da dođe do ponovljenog ovaj put ne bi prošao i sl... Britanci su napuhani, bahati i ponosni, njima sama pomisao da s Njemačkom i Francuskom moraju imati vanjsku politiku je nešto što ih odavno žulja i smeta, a onda došla neka Litva, slovenija... sami govore, nekad tko je kontrolirao London, kontrolirao je svijet, a sad da to prepuste Briselu.. bio je tu SSSR, gladan osvajanja, to je prošlo... novi vjetrovi... Nove realnosti... oni su kako sam napisao bahati, a imaju povijest, države koja je stvarno kontrolirala cijele kontinete... danas mnogi mladi rođeni u Eu i njenim beneficijama, uzimaju da je to min. da mogu puno više i trebaju puno više... i to je to, neovisno o tom da EU bude puno, puno slabija bez njih, puno, a tako i oni bez EU, kad se odluči rastanak tako treba biti, jer onda nastaju problemi... otiči će sa ili bez dogovora, a samo budučnost će nam kazati koje će biti posljedice za sve u EU...

SK
Stjepan_Koprivnjak
16:04 18.08.2019.

Nista od toga. Samo strase gradjane. Zemlja ima 65 miliona stanovnika i izuzetno je vazno trziste za njemacku. Pogotovo za njezinu automobilsku industriju. Dakle tvrda granica otpada

DU
Deleted user
13:29 18.08.2019.

Možda Trump umjesto Grendlanda kupi Razjedinjeno Kraljevstvo? Vjerojatno bi prošao bolje, možda i jeftinije.