Promjena vremena

Pripremite se za temperaturni šok: Sutra navečer snijeg!

Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
snijeg
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
snijeg
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
snijeg
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
snijeg, zagreb
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
snijeg, zagreb
23.02.2017.
u 10:21
Susnježica i snijeg u noći na subotu mjestimice su mogući i u nizinama, najavljuje DHMZ.
Pogledaj originalni članak

Još danas uživajte u sunčanom i toplom danu, jer već za sutra navečer meteorolozi najavljuju promjenu vremena, a navečer i susnježicu sa snijegom. 

Prognoza za danas jest da će biti većinom sunčano s umjerenom naoblakom. Oblačnije će biti na sjevernom Jadranu, u Gorskom kotaru i Lici te unutrašnjosti Dalmacije, gdje povremeno može biti slabe kiše.  Puhat će umjeren i jak, ponajprije u gorju na udare i olujan jugozapadnjak, a na Jadranu umjereno do jako jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 13 i 18 °C, mjestimice u gorskim krajevima malo niža.

Snijeg moguć i u nizinama

Već sutra prijepodne na zapadu Hrvatske i sjevernom Jadranu naoblačit će se i počet će padati kiša, a potom će jednako vrijeme zahvatiti i cijelu Hrvatsku. Obilnije oborine moguće su na sjevernom Jadranu i u gorju. 

Prema večeri kiša će u gorju prijeći u susnježicu i snijeg, uz stvaranje snježnog pokrivača. Susnježica i snijeg u noći na subotu mjestimice su mogući i u nizinama, najavljuje DHMZ. Puhat će umjeren i jak jugozapadnjak, na Jadranu jugo, krajem dana na kopnu će okrenuti na sjeveroistočnjak, a na sjevernom Jadranu na jaku i olujnu buru.

"Jutarnja temperatura od 5 do 10, na Jadranu između 9 i 13 °C. Najviša dnevna uglavnom između 12 i 18 °C, a navečer sa sjevera osjetno zahladnjenje", zaključuju iz DHMZ-a prognozu za petak.

>>Ne spremajte zimske kapute: Nakon sunca dolazi – snijeg!?

>>Zatopljenje sljedećih dana je sigurno, no Vakula poručuje građanima da ne spremaju rukavice i kapute

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

PR
pravedno21
10:41 23.02.2017.

Dajte ne budite smješni, i ako se temp. spusti na koji sat ispod nule, ne može se snijeg primati na tlo koje se danima grije na 10-15 stupnjeva. MOŽDA će zaprhutat pokoja pahulja, ali snijeg više nećemo čistit sigurno!!

GU
gumbar
11:37 23.02.2017.

vi novinari hodite školu ?

GS
gsdfgsdtvar
14:02 23.02.2017.

Ajde ne pišite idiotarije.