Prikupljaju potpise za Nobelovu nagradu Fidelu Castru

Foto: AFP
Prikupljaju potpise za Nobelovu nagradu Fidelu Castru
VL
Autor
Hrvoje Dečak
01.12.2009.
u 10:31
"Uspjesi Kube u zdravstvu i obrazovanju" pod vodstvom Fidela Castra (1959. - 2006.), usprkos "protuzakonitom američkom embargu koji traje već 47 godina", razlozi su zbog kojih bi Castro trebao dobiti nagradu, prenosi kubanska internetska stranica.
Pogledaj originalni članak

Na internetu je u tijeku prikupljanje potpisa kojima se pruža podrška prijedlogu kandidature oca kubanske revolucije Fidela Castra za Nobelovu nagradu za mir 2010., objavljeno je u ponedjeljak na službenoj stranici informacija o Kubi Cabadebate.cu.

Prikupljanje potpisa pokrenula je "grupa građana" Argentine na adresi elektroničke pošte fidelnobeldelapaz@gmail.com koja okuplja pripadnike "društvenih, kulturnih, sveučilišnih i političkih te pokreta za zaštitu ljudskih prava", navodi Cubadebate, ne navodeći imena pokreta o kojima je riječ.

"Uspjesi Kube u zdravstvu i obrazovanju" pod vodstvom Fidela Castra (1959. - 2006.), usprkos "protuzakonitom američkom embargu koji traje već 47 godina", razlozi su zbog kojih bi Castro trebao dobiti nagradu, prenosi kubanska stranica.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 30

Avatar Sidewinder
Sidewinder
10:50 01.12.2009.

Nakon Nobelove nagrade \"za ništa\" Baraku Obami, Jaseru Arafatu \"za terorizam\" ili Al Gore-u za \"klimatologiju\" nemože me više ništa iznenaditi...

OB
-obrisani-
10:51 01.12.2009.

Nobelovu nagradu za komediju treba dati inciatorima podpisivanju peticije \"More je Kopno\". Njihovo domoljublje, smisao za komediju i sjajan rezultat su povijestni i zaslužuju Nobelovu nagradu za fiziku ili komediju. U Sloveniji smo se danonočno smijali kada smo čuli to čudo sa Zapadnoga balkana da je more i dakle i voda ustvari kopno i kamenje.

OB
-obrisani-
10:42 02.12.2009.

Ako je to pošlo za nogom Ahtisariju i ako je Obama avansno dobio Nobelovu nagrada, ne vidim nikakvu prepreku ni za druga Fidela. Uostalom tako svima nama rastu šanse da se i mi okitimo. Krajnje je vreme da se i ta nagrada deli demokratski svima po malo, a njima po puno.