Alipinistice u Gospiću

Prije Himalaja bile u Gospiću i na Velebitu

Foto: Marko Čuljat
Prije Himalaja bile u Gospiću i na Velebitu
23.10.2009.
u 20:46
U Gospiću su bile alpinistice Iris i Darija Bastijančić iz Rijeke koje su se i uspele na najveći svjetski vrh, Jana Mijailović iz Zadra, Tea Đurek iz Zagreba, dr. Lana Đolangić iz Zagreba i Darko Berljak, voditelj ekspedicije.
Pogledaj originalni članak

GOSPIĆ – U hotelu Ana večeras je dio hrvatske ženske ekspedicije na Mont Everest (8850 m) iz svibnja ove godine održao predavanje s projekcijom dokumentarnog filma o tome pothvatu.

U Gospiću su bile alpinistice Iris i Darija Bastijančić iz Rijeke koje su se i uspele na najveći svjetski vrh, Jana Mijailović iz Zadra, Tea Đurek iz Zagreba, dr. Lana Đolangić iz Zagreba i Darko Berljak, voditelj ekspedicije. Na predavanju je bilo oko 150 planinara iz Gospića, Senja, Brinja i Duge Rese.

 - Teško se bilo uspinjati po ledenjacima na minus 50 stupnjeva, ali su se djevojke izborile za uspjeh - istaknuo je Tomislav Čanić, predsjednik PD Željezničar iz Gospića i potpredsjednik Hrvatskoga planinarskog saveza.

 - Ovaj hotel i vaši planinari bili su nam domaćini protekle zime prije našeg odlaska na Himalaje. Imali smo odlične pripreme u Baškim Oštarijama i na Velebitu što je doprinijelo uspjehu - rekao je Darko Berljak, vođa ekspedicije i režiser dokumentarnog filma koji je oduševio planinare.
Hrvatsku ekspediciju financijski je podupro Grad Gospić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Rubirosa
Rubirosa
09:46 24.10.2009.

Jel palo \"licko rukovanje\" Markane ? ;)