NAJBOLJE NOVINE

Priče iz nove Večernjakove Nedjelje ne postoje na internetu: Evo u kojim ćete poslasticama uživati za vikend

Priče iz nove Večernjakove Nedjelje ne postoje na internetu: Evo u kojim ćete poslasticama uživati za vikend
14.08.2020.
u 12:30
Nova "Nedjelja" Večernjeg lista čeka vas na kioscima 16. kolovoza u novom formatu i po staroj cijeni, stoga ne propustite osigurati si vrhunski sadržaj za cijelu obitelj!
Pogledaj originalni članak

Nakon što je prvi broj Večernjakove nove “Nedjelje” razgrabljen na kioscima, a pozitivni komentari još uvijek stižu, u novinskoj redakciji Večernjeg lista bez stajanja krenulo se punom parom u realizaciju drugog broja kako bi opravdao očekivanja. Letvica je uistinu visoko postavljena, no Večernjakov novinarsko-urednički tim na čelu s urednikom nedjeljnog izdanja Robertom Bubalom spreman je na izazove.

– U drugom broju nove “Nedjelje” još smo jače stisnuli gas u redakciji pa sam uvjeren da imamo još bolji proizvod. Primjerice, bit će beskrajno inspirativno i zabavno čitati veliki životni intervju Igora Mandića, najlucidnijeg hrvatskog intelektualca, koji govori o ljubavi prema svojem pisaćem stroju, potom o beskrajnom ispijanju alkohola s Veselkom Tenžerom, o tome kako je htio ući u Partiju, ali mu nisu dali jer je malograđanski sin, o tome da Hrvatska nije rođena 1990. jer "pa gdje sam se ja onda rodio prije 80 godina ako ne u Hrvatskoj..." Dakle, to je eksplozija misli, humora i intelekta – ističe Robert Bubalo, urednik Nedjelje koja od prošlog tjedna na kioske stiže u novom, većem i širem formatu, ali i podijeljena na četiri lage od po 16 stranica.

Osim velikog životnog intervjua s Mandićem, bit će tu još mnogo zanimljivih tema

– Imamo i svjetskog umjetnika Bracu Dimitrijevića koji priča o tome kako mu je otac, također umjetnik, izlio stope Gavrila Principa u Sarajevu kao umjetničku instalaciju i spomen na početak 1. svjetskog rata, kako je on sam s pet godina dao prvi intervju kao slikarsko čudo od djeteta, o svojim druženjima s Mickom Jaggerom, Alfonsom Cuarónom i drugim zvijezdama...Također, tu je priča o memoarima Slavka Kvaternika koji opisuje Pavelićevu ženu Mariju kao grabežljivu i groznu osobu koja je podržavala najgore zločine ustaša. Tu je i životna ispovijest Filipa Hrgovića, priča nesretno umrlog kralja aluminija Joze Bogdana, tako da će i ovaj broj Nedjelje, uvjeren sam, biti štivo našim čitateljima ne samo za jedan dan već za cijeli tjedan – nabraja Bubalo uz kojeg je nedjeljno izdanje uređivao gostujući urednik Miroslav Lilić, legendarni televizijski urednik.

– Tema broja govori o 30 godina od referenduma kninskih Srba nakon kojeg je proglašena takozvana SAO Krajina. U nedjelju će biti okrugla obljetnica tog događaja, a danas je vidljivo što je njihovo vodstvo napravilo od tih krajeva. Danas je taj kraj pust, malo je ljudi koji su se vratili, propao je san o državi i mnogi su shvatili da su ih njihove vođe, ali i vođe iz Srbije prevarili – zaključuje Lilić.

Nova "Nedjelja" Večernjeg lista čeka vas na kioscima 16. kolovoza u novom formatu i po staroj cijeni, stoga ne propustite osigurati si vrhunski sadržaj za cijelu obitelj!

Pogledajte na vecernji.hr