U 86. godini

Preminula teta Ante Gotovine koja ga je odgajala nakon tragične smrti majke

Foto: Filip Brala/Pixsell
Marija Miočev
Foto: Filip Brala/Pixsell
Marija Miočev
Foto: Filip Brala/Pixsell
Marija Miočev
Foto: Filip Brala/Pixsell
Marija Miočev
07.03.2019.
u 22:09
Marija Miočev preminula je jutros u Pakoštanima, a general Ante Gotovina s njom je živio do svoje 16. godine
Pogledaj originalni članak

Marija Miočev, teta Ante Gotovine koja ga je odgojila, preminula je u 86. godini života, pišu 24 sata.

Preminula je jutros u Pakoštanima, a generala Gotovinu je odgojila nakon što je on u ranom djetinjstvu izgubio majku.

Uvijek je s ponosom isticala da je Gotovinina tetka i uvijek ga je zdušno branila u njegovim vjerojatno najtežim danima života.

S tetom Marijom umirovljeni general odrastao je u Pakoštanima nakon tragedije u kojoj je poginula njegova majka Ana 1959. godine.

Naime, u Tkonu na Pašmanu izvodili su građevinske radove i u to vrijeme upotrebljavali mine. Prije svake izvikivali su upozorenje, a majka je u posljednji tren zaštitila svojim tijelom dječake koji su se igrali u dvorištu. Nažalost, ona je tom prilikom poginula, a trogodišnji Ante došao je živjeti kod tete Marije Miočev u Pakoštane. S njom je živio do 16. godine.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 24

Avatar pendreck
pendreck
22:42 07.03.2019.

Velika hvala našoj teti Ani, mir i spokoj njenoj dobroj duši

KO
korektor1619
22:31 07.03.2019.

Hvala tetki što nam je odgojila heroja, domoljuba, velikana koji je dao veliku žrtvu za našu domovinu i podnio teške uvrede i sramotu od domaćih izdajnika. komunjarske partije, raznih mesića, josipovića, milanovića , stazića i brojne druge bagre.

Avatar tarana
tarana
05:31 08.03.2019.

O prababi eto ni riječi....