SASTANAK

Plenković i Barišić primili trojicu akademika - razgovarali o tome kako pomoći mladima

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Plenković i Barišić primili trojicu akademika - razgovarali o tome kako pomoći mladima
23.01.2017.
u 19:05
Ministar Barišić istaknuo je da će ubrzati postupke otvaranja natječaja za sredstva iz EU fondova u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije
Pogledaj originalni članak

Premijer Andrej Plenković u ponedjeljak je, u nazočnosti ministra znanosti i obrazovanja Pave Barišića, primio trojicu akademika - Miroslava Radmana, člana Francuske akademije znanosti i umjetnosti, člana Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Slobodana Vukičevića i Stipana Jonjića, člana Njemačke akademije znanosti.

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja su priopćili kako se na sastanku razgovaralo o izazovima i problemima hrvatske znanosti te perspektivama razvoja.

Napose je, kažu, bilo riječi o tome kako pomoći mladim ljudima da svoju budućnost ostvare u domovini, te o mogućnosti pomoći hrvatskim znanstvenicima kroz nacionalne i međunarodne oblike financiranja.

Ministar Barišić istaknuo je da će ubrzati postupke otvaranja natječaja za sredstva iz EU fondova u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Sastanku su bili nazočni i predstojnik Ureda predsjednika Vlade Davor Božinović i savjetnik predsjednika Vlade Karlo Ressler, stoji u priopćenju.

>> 'Razumijem Plenkovića, ali ne razumijem zašto Barišić nije dao ostavku'

>> 'Realnost je takva da plagijatori svih boja rade na nekim od najodgovornijih javnih funkcija'

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

GI
Gips
19:12 23.01.2017.

Plenki im objasnio kako s 50 do 70 riječi ne reći ništa, a Pavo im otkrio tajnu kraticu CTRL+C i CTRL+V

JU
Jure7
20:11 23.01.2017.

Po meni, najveci i najkompetentniji hrvatski akademik je Vladimir Paar... on je trebao biti ministar znanosti...

NO
novalastavica
21:12 23.01.2017.

Jugoboljsevici na aparatima