PRIJAVLJEN ZA 32 IZNUDE

Preko lažnih profila mamio ih da masturbiraju pa prijetio objavom snimki

Foto: Thinkstock
Preko lažnih profila mamio ih da masturbiraju pa prijetio objavom snimki
05.10.2017.
u 13:25
Registrirao  bi  se  pod  lažnim  imenom,  a  zatim  bi preko Skypea komunicirao  s  raznim  osobama,  koje  je  nagovarao  da  se  razodjenu  i masturbiraju.
Pogledaj originalni članak

Kako  bih  mogao  dobro  “zaraditi”  preko  lažnih  profila  na  internetu, vjerojatno  je pomislio 24-godišnjak s područja Virovitice, prije nego što se  upustio u nešto što je policija okarakterizirala kao iznudu.

Preciznije, mladić  je osumnjičen za čak 32 iznude nad više osoba, a sve se događalo od siječnja 2015. do kolovoza 2017. Kako je priopćila PU virovitičko-podravska, 24-godišnjak je izrađivao lažne profile  kojima  se  koristio na društvenim mrežama, predstavljajući se kao žena

Potajno ih snimao

Registrirao  bi  se  pod  lažnim  imenom,  a  zatim  bi preko Skypea komunicirao  s  raznim  osobama,  koje  je  nagovarao  da  se  razodjenu  i masturbiraju.  Osobe  s  kojima  je  24-godišnjak komunicirao na njegove su zahtjeve pristajale no nisu znale da ih potajno snima.

S istim osobama koje je  potajno snimao, 24-godišnjak je potom komunicirao putem druge društvene mreže.  On  se  lažno  predstavljao,  no  uspio je otkriti prave identitete svojih   žrtava,   koje  je  potom  ucjenjivao.  Tražio  ih  je  da  otkupe
kompromitirajuće  materijale,  prijeteći im da će snimke javno objaviti ako mu  ne  daju  novac. 

Nije  priopćeno  jesu li mu žrtve plaćale te ako jesu koliko.  Isto  tako nije priopćeno kako je policija došla do 24-godišnjaka, odnosno  je  li otkriven slučajno ili ga je neka od žrtva prijavila. Mladić je  kazneno  prijavljen  za  32  iznude,  a  policija  će o cijelom slučaju izvijestiti i tužiteljstvo.

 

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Papatest
Papatest
14:36 05.10.2017.

Pravi poduzetnik brižno uzgajan na principima mladeži hdza

VJ
Vl jedi govna
21:28 05.10.2017.

Da, matori mu istaknuti hdzovac, poznati su mi