Udruga Pet plus

Predstavili projekt pomoći liječenim ovisnicima

Foto: Udruga Pet plus
Udruga Pet plus
Foto: Udruga Pet plus
Udruga Pet plus
Foto: Udruga Pet plus
Udruga Pet plus
Foto: Udruga Pet plus
Udruga Pet plus
20.12.2014.
u 22:08
Mira Davidović, predsjednica Udruge Pet plus kaže kako im je cilj zaposliti 10 bivših ovisnika u socijalno-uslužno-proizvodnoj zadruzi koja se bavi proizvodnjom drvenih proizvoda
Pogledaj originalni članak

Na prigodnom božićnom sajmu u Požegi Udruga Pet plus koja skrbi o bivšim ovisnicima o drogama, na svojem je štandu predstavila projekt «Golden Valley-Zlatna dolina», kojeg je voditeljica Andreja Radinger. Projektu je cilj pomoći liječenim ovisnicima da se integriraju u društvo i postanu njegovi korisni članovi. Sve to uz potporu Slavonsko-požeške županije i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Udruga Pet plus obučila je desetak liječenih ovisnika izrađivati originalne, autohtone suvenire od drveta koje su izložili na božićnome sajmu. Mira Davidović, predsjednica Udruge Pet plus kaže kako im je cilj zaposliti 10 bivših ovisnika u socijalno-uslužno-proizvodnoj zadruzi koja se bavi proizvodnjom drvenih proizvoda. Udruga inače kontinuirano provodi projekte u požeškoj županiji, između ostalih i prevenciju ovisnosti kod mladih koje su proveli u tri požeške osnovne škole.

U edukaciji liječenih ovisnika pomogla je talijanska obrazovna institucija Irecoop, specijalizirana za edukaciju,promociju i razvoj socijalnog- zadružnog poduzetništva s posebnim fokusom na ugrožene društvene skupine.

Kroz ovaj projekt nismo pružili samo benefite našim korisnicima, nego smo se povezali i s drugim institucijama, sa zatvorskim sustavom, Zavodom za javno zdravstvo, Probacijskim uredom i dr., te tako ponudili edukacije, prekvalifikacije i pomoć pri zapošljavanju, istaknuo je voditelj stambene zajednice Pet plus i koordinator projekta Golden Valley, Elvin Redžepović.

Gradonačelnik Požege Vedran Neferović posjetio je štand i rekao kako cijeni rad Udruge. Svidjeli su mu se proizvodi koje izrađuju štićenici Udruge, te kupio drveni grb grada Požege.

>> Udruga Pet Plus provodi program prevencije ovisnosti u školama u Zagrebu i Požegi

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.