DIJELJENJE ZEMLJE

Predsjednica i Demokratkinja Zastupničkog doma: 'Nisam za opoziv Donalda Trumpa'

Foto: JONATHAN ERNST/REUTERS/PIXSELL
Predsjednica i Demokratkinja Zastupničkog doma: 'Nisam za opoziv Donalda Trumpa'
11.03.2019.
u 23:38
Posebni tužitelj Robert Mueller već gotovo dvije godine istražuje sumnje o tajnom dogovoru Trumpova izbornog stožera i Moskve u 2016. te bi uskoro trebao iznijeti zaključke.
Pogledaj originalni članak

Čelnica demokrata u američkom Kongresu Nancy Pelosi rekla je u razgovoru za Washington Post u ponedjeljak da nije sklona pokretanju postupka opoziva predsjednika Donalda Trumpa jer bi, misli, podijelio zemlju.

Za pokretanje postupka opoziva ili "impeachementa" nadležan je Zastupnički dom kojim predsjeda Pelosi.

Postupak "opoziva bi toliko podijelio zemlju i mislim da ne bismo trebali ići tim putem, osim ako ne bi bilo nešto doista uvjerljivo i ozbiljno što bi poduprle obje stranke (republikanci i demokrati). To jednostavno ne vrijedi truda", istaknula je.

"Nisam za opoziv", dodala je Nancy Pelosi.

Otkad su u siječnju preuzeli kontrolu u Zastupničkom domu demokrati su pokrenuli brojne parlamentarne istrage protiv Trumpa i njegovih bliskih suradnika nadajući se da bi mogle biti osnova za postupak opoziva.

Istodobno se očekuje da posebni tužitelj Robert Mueller koji već gotovo dvije godine istražuje sumnje o tajnom dogovoru Trumpova izbornog stožera i Moskve u 2016., uskoro iznese svoje zaključke.

Zasad nijedan pokušaj opoziva 45. predsjednika Sjedinjenih Država ne bi daleko dogurao: čak i da demokrati u Zastupničkom domu glasaju za podizanje optužnice protiv njega, sudski postupak provodi Senat u kojemu republikanci imaju većinu.

Kronologija suđenja Tomislavu Horvatinčiću

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

TO
Toni66
09:24 12.03.2019.

Predsjednica i Demokratkinja Zastupničkog doma: 'Nisam za opoziv Donalda Trumpa' Konačno nije Putin toliko nepošten i loš što nam je Donalda praktički izbrao zbunjjući nas na izborima pa sve do sada da ne znamo kako nam se to pripetilo...

NE
Nepokolebljiv
04:24 12.03.2019.

"Madam Speaker" je gGospodja Predsjedavajuca ali nikako predsjednica Predstavnickog Doma!

Avatar nekakav
nekakav
10:17 12.03.2019.

nakon bijednih rezultata istrage mlaka presuda, koja će pasti. nema nikakvih dokaza o ruskoj umiješanosti, ali ima o židovskoj, oni paradiraju po senatu i kongresu prije izbora, i to za sada nikog ne zabrinjava. uskoro će se postaviti pitanje tko smije i kako sudjelovati na američkim izborima, pa će biti jako jako zanimljivo kad će neka zemlja lukavo, perfidno, zatražiti da njeni parlamentarci u senatu održe govor par dana prije izbora, kao što su izraelci napravili. diskriminacija, to će biti fora kakvu amerika još nije vidjela, siv će im se smijati. a idući predsjednik, bio to opet trump ili netko novi (a), bit će osoba sa najmanje političke moći ikada na toj funkciji. niste skužili da je kongres i senat mimo zakona uzeo veliki dio ovlasti predsjednika. o tome se u americi priča, al našim medijima copy/paste ne uhvati taj dio...